Kaupunkiuutiset

Poliisi lisää liikennevalvontaa

Vuoden alusta lähtien liikenneturvallisuus on etenkin pääteillä kehittynyt huolestuttavaan suuntaan. Tammikuun 2015 ennakkotietojen mukaan liikennekuolemia tapahtui enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Etenkin nokkakolareissa on kuollut ihmisiä lähes päivittäin. Poliisihallitus on erittäin huolestunut tilanteesta.

Hämeen poliisilaitos tehostaa näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa pääteillä seuraavien kahden viikon aikana 9.2.–22.2. Poliisi kiinnittää huomiota etenkin turvallisiin ajonopeuksiin silloin, kun ajetaan vaikeissa keli- ja näkyväisyysolosuhteissa, ohittamiseen liittyviin riskeihin talvikeleillä ja riittävän ajoneuvojen välisen etäisyyden merkitykseen.

Valvontaa kohdennetaan Kanta-Hämeessä VT 3:lle ja VT 12:lle. Lisäksi poliisi valvoo tehostetusti alueiden kantateillä.

Hämeenlinnassa poliisipartio pysäytti maanantaina iltapäivällä Viisarintielle 23-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton. Miehelle tehty huumausainepikatesti näytti positiivista kannabikselle.

Hämeenlinnassa anastettiin lauantai-iltapäivän aikana Arvi Kariston kadulta harmaa Toyota Camry -88, XKX-644.

Lammilla jäi perjantaina kiinni liikennevalvonnan yhteydessä rattijuopumuksesta 45-vuotias mies. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Turengissa oli torstaisen ilmoituksen mukaan ollut henkilöauto ojassa, ja sen vieressä ollut mies oli vaikuttanut päihtyneeltä. Poliisi tavoitti auton ja sen 50-vuotiaan mieskuljettajan hänen kotiosoitteensa tuntumasta.

Mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Hänet käytettiin Hämeenlinnassa tarkkuusalkometrikokeessa, määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset