Kaupunkiuutiset

Polkupyörälaina kirjastokortilla

Kuvateksti on aina tässä.

Hattulan kunta lainaa polkupyöriä kirjastokortilla tulevan kesän aikana. Lainapyörät tulevat kirjaston valikoimaan yläasteelta, jonne hankittiin toistakymmentä polkupyörää oppilaiden käyttöön Liikkuva koulu-hankkeen rahoituksella.

– Hattulassa voidaan tehdä tällaistakin. Muualla ei ole tällaista vielä ilmeisesti hoksattu, kunnan liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela naurahtaa.

Lainapyöriä tulee käyttöön puolenkymmentä. Laina-ajat ovat vielä päättämättä.

– Kysymme Hattula-päivien yhteydessä myös kuntalaisten mielipidettä ja esittelemme pyörien lainausjärjestelmää, kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori kertoo.

– Laina-aika on todennäköisesti vuorokausi, viikonloppuna se voi olla perjantaista maanantaihin, Linna-Vuori kertoo.

Salmelan ja Linna-Vuoren mukaan kyseessä on kokeilu, jonka pohjalta lainaustoimintaa kehitetään. Kouaikaoina pyörät ovat joka tapauksessa oppilaskäytössä.

– Kirjastorakennuksessa vastaan tulee myös säilytysongelma, sillä ei täällä ole tarkoitusta varten olevaa tilaa, Salmela sanoo.

Hän kuitenkin näkee, että kesäaikana Hattulan loistavat pyöräilyreitit houkuttelevat lainaamaan polkupyöriä.

Oppilaskäyttöön pyörät hankittiin sen varmistamiseksi, että kaikki yhden luokan oppilaat voivat lähteä kerralla maastoon, kun tarvetta siihen jonkin oppiaineen ympärillä ilmenee.

– Pitemmän matkan päästä autokuljetuksella Parolaan tulevilla ei ole edes mahdollisuutta kuljettaa pyörää kouluun. Yhteishankinnalla tämäkin este poistui, Salmela kertoo seitsenvaihteisten polkupyörien hankinnan taustoista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset