Kaupunkiuutiset

Pop up -liikkeet valtasivat kauppakeskus Linnan

Hiljentynyt kauppakeskus sai perjantaina aamupäivällä uutta säpinää, kun pop up -yrittäjät rakentelivat myyntipöytiään. Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ry on yhdessä kaupunkikeskustayhdistyksen ja Linnan Kehitys oy:n kanssa järjestänyt toista kertaa Pop-Up Hämeenlinna -hankkeen, jonka tarkoituksena on elävöittää kantakaupungin keskustaa ja lisätä sen vetovoimaa.

– Pop up -yrittäjät etsittiin haun kautta ja tarjottiin mahdollisuutta hyvin marginaalisella vuokralla päästä kokeilemaan kaupankäyntiä keskellä Hämeenlinnaa, Sari Hagemeier kaupunkikeskustayhdistyksestä kertoo.

– Heillä on nyt kahden viikon ajan hyvä mahdollisuus saada suoraa asiakaspalautetta tuotteistaan ja kokemus voi rohkaista jopa omaan kivijalkaan.

Hankkeeseen lähti tänä vuonna mukaan seitsemän yrittäjää, jotka avasivat liikkeensä perjantaina. Kauppakeskus Linnan katutasosta löytyvät ainakin 22. joulukuuta asti Jaanan Puoti, Klasi ja Tyyki, CSF Kamppailu-Store, Eija Järvinen Magneettikorut, Joakimin Joulupuoti, Hämeen Mokia sekä Suvituuli Couture & Millinery. Joulukuun 15. päivän tienoilla joukkoon liittyy myös Panssarimuseon ja Museo Militarian yhteinen kauppa. Lisäksi Linnan tiloissa ovat jo jonkin aikaa toimineet Finnish Outlet ja Angels and Devils.

Suvituuli Couture & Millineryn yrittäjät Suvi Vantanen ja Tuulia Lautamaja valmistavat käsityönä suomalaisesta luonnosta inspiraationsa saaneita asusteita.

– Tämä on ihan uusi merkki, sillä olemme molemmat tehneet aiemmin omia juttuja, mutta nyt lyötiin hynttyyt yhteen, Lautamaja sanoo.

– Odotamme mielenkiinnolla, kuinka ihmiset löytävät tänne ja kuinka tuotteet kiinnostavat, koska mielessä on kyllä käynyt oman liiketilan hankkiminen.

Linnan Hallituskadun puoleisen sisäänkäynnin vieressä on kamppailulajien erikoisliike CSF-Storen myymälä. Tarjolla on asuja ja tarvikkeita perinteisten budolajien ja muiden kamppailutaitojen harjoittajille.

– Olen tehnyt nettikauppaa ja suoramyyntiä hämeenlinnalaisille seuroille vuodesta 2008 lähtien, yrittäjä Marko Laulainen kertoo.

– Lähdin ihan mielenkiinnosta tunnustelemaan, kuinka Hämeenlinnassa kiinnostaisi tämän alan palveleva kauppa, jossa pystyy sovittamaan tavaroita. Monestihan esimerkiksi nettikaupasta ostettuja pukuja lähetellään edes takaisin.

Pop-Up Hämeenlinna -hankkeen yhtenä tavoitteena on, että keskustan liiketiloihin saataisiin pysyvästi vuokralle uusia yrittäjiä. Nuorkauppakamari haluaa projektilla olla omalta osaltaan mukana ylläpitämässä ja kehittämässä kiinnostavaa kaupunkikeskustaa. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana myös Tavastila.

– Uskon, että pop up -tempauksilla on ollut myös oma ansionsa siinä, että Tavastila on nykyään mitä suurimmassa määrin hengissä, Nuorkauppakamarin Risto Ahorinta pohtii.

– Toivon, että tänä jouluna pystymme piristämään elämää keskustassa. Kysymys on ennen kaikkea asenteesta ja siitä, ettei jäädä voivottelemaan asioita. Kaiken ei tarvitse aina olla niin massiivista, sillä kaikki teot merkitsevät.

Kauppakeskus Linnan Pop up -myymälät avoinna 22.12. asti ma-pe klo 11-18, la klo 11-16 ja su klo 12-16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020