Kaupunkiuutiset

Pop up-ravintola Nepalin hyväksi

Hämeenlinnalaisen kokki Kedar Dhakalin kotikylän kaikki asuintalot tuhoutuivat Nepalin reilun kahden viikon takaisessa maanjäristyksessä. Maasta jo 20 vuotta sitten lähtenyt hämeenlinnalaismies pistää lauantain ravintolapäivänä pystyyn ravintolan Nepalin entisen kotikylänsä, Chandenin jälleenrakentamisen hyväksi.

– On surullista ja tuskallista seurata tapahtumia täältä etäältä. Haluan auttaa jollakin tavoin katastrofin uhreja, pop up-ravintola on minulle luonnollinen vaihtoehto. Jokainen myynnistä saatu euro menee takuuvarmasti lyhentämättömänä perille. Matkustan itse ensi heinäkuussa paikan päälle, Kedar Dhakal kertoo.

Lisäjärkytystä toi tiistaina sattunut uusi maanjäristys. Nepalia ravisteli voimakkuudeltaan 7,4:n järistys Richterin asteikolla, joka tarkoittaa hyvin voimakasta järistystä.

Hänen kotikylässään asuu noin 800 asukasta. Kuolonuhrien lukumäärää ei ole tiedossa, koska yhteydet luonnonkatastrofin kokeneeseen, ja muutenkin köyhään maahan ovat tällä hetkellä erittäin huonot.

– Isältäni murtui käsi, muuta en juuri tiedä sukulaisteni kohtalosta. Kylässä kuoli joka tapauksessa paljon ihmisiä. Facebookin kautta olen saanut sen verran tietoa, että kaikki talot ovat asuinkelvottomia, Dhakala kertoo surullista tarinaa.

Nepalilaista ruokaa

Hämeenlinnassa omaa nepalilaisravintolaakin takavuosina pyörittänyt, nyt ammattikokkina työskentelevä Kedar Dhakal tarjoaa pop up- ravintolassaan perinteistä nepalilaista ruokaa. Käytännössä se on sikäläisittäin maustettua currykanaa.

– Käytämme juustokuminaa, currya ja korianteria maustamiseen. Lisäksi tarjolla on salaattia, ARX-talossa ravintolaa yhden päivän ajan vaimonsa Rinan kanssa pyörittävä Kedar selvittää.

Perhe lupaa lahjoittaa koko ravintolapäivän tuoton Nepalin jälleenrakentamiseen. Sen vuoksi raaka-ainelahjoitukset ruoka-annoksia varten ovat enemmän kuin tervetulleita. Lahjoituksissa voi ottaa yhteyttä Rina Dhakaliin, 0440 717 012.

Ravintola Nepal avoinna lauantaina 16.5. klo 11–14 Verkatehtaan ARX-talossa. Ravintolapäivän lisätiedot: http://www.restaurantday.org/fi/find/

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset