fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pöpelikön kuluttajat ovat sitkeää väkeä - Edes salaman iskut eivät masenna luontoretkeilyintoa

Teemu Roiskon (vas.) ja Markku Karvonen mukaan retkeily ja luonnossa liikkuminen elävät nyt mullistusten aikaa. Retkeilyn suosion kasvu on lisännyt myös Hämeenlinnan Retkeilijöiden toiminnan aktiivisuutta. Kuva: Heli Karttunen
Teemu Roiskon (vas.) ja Markku Karvonen mukaan retkeily ja luonnossa liikkuminen elävät nyt mullistusten aikaa. Retkeilyn suosion kasvu on lisännyt myös Hämeenlinnan Retkeilijöiden toiminnan aktiivisuutta. Kuva: Heli Karttunen

Retkeily on nyt trendikästä. Tämän ovat huomanneet myös Hämeenlinnan Retkeilijät ry:n puheenjohtaja Teemu Roisko ja johtokunnan jäsen Markku Karvonen.

Miten suhtaudutte siihen, että liikkeellä ovat kaikki kynnelle kykenevät?

Roisko: Olen periaatteessa mielissäni. Kun retkeilyn suosio on noussut, on seuratoimintaankin saatu lisää nuoria mukaan.

Karvonen: Mielestäni retkeilyn suosion kasvusta ei tarvitse olla mitenkään huolissaan, sillä oman havaintoni mukaan luonnossa liikkuu vastuullista väkeä. Tietysti luonnon kuormitus kasvaa, mutta retkeily reiteillä ja raiteilla on hyvin tervetullutta. Retkeilyn suosio lisää myös luonnon arvostusta päätöksenteossa.

Mikä retkeilyssä kiehtoo?

Roisko: Luonnossa liikkuminen, seikkailunhalu ja irtiotto arjesta. Retkeily on hyvää vastapainoa hektiselle työelämälle.

Karvonen: Luonnossa liikkuminen on lisäksi elämäntapa, johon tulee myös riippuvuus. Metsä antaa syvän rauhan tunteen.

Mitkä ovat tärkeimmät perusasiat, jotka luonnossa liikkujan tulee huomioida?

Roisko: Jos ei ole kokemusta, on tärkeintä tietää, mihin menee, ettei eksy. Myös jokamiehenoikeudet tulee huomioida.

Karvonen: Tärkeintä on, että luontoa kulutetaan mahdollisimman vähän. Retkelle tulee myös varustautua aina olosuhteiden mukaisesti.

Miksi kannattaa olla retkeilyseuran jäsen?

Roisko: Seurassa tapaa kokenutta porukkaa, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoja. Lisäksi seuran omat sekä valtakunnallisen liiton majat ovat jäsenten käytettävissä.

Karvonen: Seurassa tapaa samanhenkistä väkeä, jonka kanssa saa olla samassa “vihreässä kuplassa”.

Paljonko ja millaista porukkaa yhdistyksessä on mukana?

Roisko: Jäsenmäärä on pyörinyt sadan molemmin puolin ja ikäjakauma on vauvasta vaariin. Mukana on vielä kaksi perustajajäsentäkin. Tällä hetkellä toiminta on nousujohteista ja aktiivisuus on lisääntynyt.

Karvonen: Vanha jengi oli kovaa porukkaa. Esimerkiksi kymmenen vuotta yhdistyksen perustamisesta jäsenet tekivät Padasjoelle talkootyönä hirsikämpän aivan viimeisen päälle. He ehtivät käyttää mökkiä viisi vuotta, kun salama tuhosi sen. Jengi ei siitä masentunut, vaan rakensi uuden tilalle ja vielä toisen Vanajanniemeen.

Miten yhdistyksen 40-vuotismerkkivuosi näkyy toiminnassa?

Roisko: Järjestämme oman toiminnan lisäksi kaikille avoimet luontoretket Aulangolla 8.6., Rengon Heinisuon reitillä 27.7. ja Evolla 15.9., sekä lisäksi avoimet erätaitokilpailut Padasjoen kämpän maastossa 17.8.

Karvonen: Juhlavuoden kohokohdat ovat seuran 40-vuotisjuhla marraskuussa sekä erätaitokilpailu, joka on samalla kunnianosoitus perustajajäsenille.

Aulanko-patikka lauantaina 8.6. Lähtö Aulangon ulkoilumajalta klo 10.

Hämeenlinnan Retkeilijät ry

Hämeenlinnan seudun luontoliikunnan harrastajia yhdistävä ja kaikille avoin retkeilyseura.

Perustettu vuonna 1979.

Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Työväen Retkeilyliittoon, jossa on 20 paikallista jäsenseuraa.

Yhdistyksellä on kaksi omaa kämppää, toinen Hattulassa Vanajanniemessä Vanajaveden rannassa ja toinen Taruksen alueella Padasjoellla Hakostenjärvellä.

Lisätietoa toiminnasta ja tapahtumista: www.facebook.com/HameenlinnanRetkeilijat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset