Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Presidentillekin kokannut Marko Saikkonen avasi kahvilan Sairiossa

Marko Saikkonen palasi kauhan varteen tutuilla kulmilla.
Marko Saikkonen avasi Kahvila Sairion Kankaistenkadun ja Aulangontien kulmassa viime viikon keskiviikkona. Listalla oli lohikeittoa ja lihapullia sienikastikkeessa. Kuva: AP Sarjanto
Marko Saikkonen avasi Kahvila Sairion Kankaistenkadun ja Aulangontien kulmassa viime viikon keskiviikkona. Listalla oli lohikeittoa ja lihapullia sienikastikkeessa. Kuva: AP Sarjanto

Pikkupoikana Pekolankadulla asustellut Marko Saikkonen tunnetaan paikallisena taksiyrittäjänä, mutta hänen taustastaan löytyy kunnioitettava työura höyryävien patojen ääressä.

– Olin 1980-luvun alusta parisenkymmentä vuotta kokkina ja työskentelin muun muassa Fleminginkadun Cellassa ja Palace Gourmet -ravintolassa Helsingissä. Tein Koiviston Manulle pöperöä parikin kertaa, Saikkonen kertoo.

– 2000-luvun puolivälissä alan työllisyystilanne kuitenkin heikkeni, joten vaihdoin ammattia. Nyt olen taas palaamassa mielipuuhiini.

Sairion bistro

Saikkonen kertoo suunnitelleensa bistro-tyyppistä kahvilaa jo pitemmän aikaa ja kuultuaan Sairiossa vapautuvasta liiketilasta hän tarttui toimeen.

Kahvilatuotteiden lisäksi tarjolla on lounasta eli päivän keitto ja joku haudutettu ruoka, kuten lasagne, karjalanpaisti, janssonin kiusaus tai metsästäjänpossu. Saikkonen suosii myös riisi- ja pastaruokia eikä lihapullia ja muusiakaan sovi unohtaa. Vitriinistä löytyy myös salaatteja.

– Lista vaihtelee koko ajan ja annokset löytyvät bistro-tyylin mukaisesti liitutaululta. Haluan tehdä ruokaa sesongin mukaan ja inspiraatio voi iskeä siitäkin, jos tukussa on jotain erityisen hyvää tarjolla, Saikkonen sanoo.

– Ajatuksena on myös, että hämäläistä höyrymakkaraa olisi koko ajan tarjolla ja sitä saisi muuseineen ja sooseineen myös ostaa mukaansa.

Saikkonen sanoo myös kuuntelevansa herkällä korvalla asiakkaiden toivomuksia ruuan suhteen. Kahvilassa on myös kuuden hengen kabinetti, jota voi varata. Tilauksesta Saikkonen loihtii vähän erikoisempiakin annoksia.

Viikonloppuna taksimiehenä

Kahvila Sairion aukioloaika on tiistaista perjantaihin kello 9-16.15 ja lounasta on tarjolla kello 11-15.

– Aloitan näin pienimuotoisesti, koska ajan edelleen viikonloppuisin taksia. Jos väkeä alkaa käydä, niin aukioloaikoja rukkaillaan sen mukaan, Saikkonen tuumaa.

– Toivoisin, että tästä tulisi lähialueen ihmisille olohuone, jonne on mukava tulla rupattelemaan ja viihtymään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset