Kaupunkiuutiset

Printtejä syntyy tekemisen ilosta

Hämeenlinnalainen Onni Heinonen aikoo merikapteeniksi. Samainen 23-vuotias nuori mies on myös vastikään perustanut verkkokaupan, jossa myydään unisex -tyylisiä printtivaatteita.

– Idea lähti ihan vahingossa, tekemisen ilosta. Aluksi tein painokuoseja omaksi ilokseni, mutta niillä olikin kysyntää. Ensin kaverini ostivat niitä, ja pian niitä kysyttiin lisää, joten ajattelin kokeilla ja perustaa toiminimen.

Heinosen OHCO -verkkokaupan tuotevalikoimaan kuuluu t-paitojen ja pipojen lisäksi college-paidat, mutta valikoimaan on tulossa myös lippiksiä, pikee-paitoja ja talvitakkeja.

Heinosen kiinnostus merenkulkuun näkyy suunnittelussa. Printtikuvioissa toistuvat majakoiden valot, ankkurit, ruorit sekä muu merellinen tematiikka. Ideoita kumpuaa myös vintagen ja tatuointien kuvamaailmasta.

– Tällä hetkellä mustavalkoisuus on printeissä hallitsevana, mutta tulevaisuudessa värien käyttö ei ole suinkaan poissuljettua.

Ekologisuus bonuksena

Tällä hetkellä Heinonen työskentelee graafisen suunnittelun ja markkinoinnin parissa perheen Grafimax Oy:ssä Turengissa, jossa hän myös painaa tuotteet.

Hyvänlaatuinen kangas helpottaa painamista. Pitkällisen etsinnän jälkeen Heinonen löysi sopivan vaatetoimittajan Saksasta.

Vaatteet on valmistettu luomumateriaaleista ja ne ovat FairWear -sertifioituja. Myös painoväri on elastista, eikä halkeile pesujen myötä.

– Laatu on minulle tärkeää, ekologisuus tuli siihen osittain bonuksena. Painan kaikki printit itse käsin. Myös painotuotteiden nahkaosat ovat aitoa nahkaa.

Heinosen suunnittelemat vaatteet ovat herättäneet kiinnostusta erityisesti skeittareiden ja hipstereiden keskuudessa. Useita kymmeniä paitoja on tähän mennessä mennyt kaupaksi ilman sen kummempaa mainontaa.

Markkinointi olisi kuitenkin jatkon kannalta tärkeää. Heinosen tavoitteena on saada joku julkkis promoamaan tuotteita.

– Olisihan se hienoa, jos saisi homman kannattamaan. On palkitsevaa nähdä omia tuotteita muiden yllä.

Tulevaisuus avoin

Heinosella on taustalla merkonomin opinnot. Ensi syksynä hän aloittaa jo kerran lykätyt merikapteenin opinnot Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Luvassa on reilun neljän ja puolen vuoden mittainen opintoputki, jonka jälkeen Heinosta odottaa ura merillä.

– Haluan nähdä maailmaa, nuori mies perustelee.

Näillä näkymin tuotesuunnittelu jatkuu, sillä piirtäminen on verissä.

– Kaikki lähtee tästä pöydältä. Piirrän ensin lyijykynällä, siirrän kuvan tietokoneelle ja sieltä paitoihin. Odottamassa on jo iso pino uusia malleja, Heinonen kertoo kotonaan Hämeenlinnassa.

Heinosen tavoitteena on jatkaa tuotesuunnittelua myös tulevaisuudessa siten, että ainakin kustannukset tulisivat katettua.

– Tässä tilanteessa verkkokauppa on luontevin ratkaisu. Verkkokauppaa pystyy pyörittämään mistä päin maailmaa tahansa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

24.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.10.2020