fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pub Kanalasta tuli tekijöidensä näköinen – Wisahovin yrittäjät tuovat kulttuuria Kankaantaustaan

Tuija Tunturi (vas.) ja hänen äitinsä Mirja Tunturi ovat tehneet pitkää päivää Pub Kanalan viimeistelyssä. Ravintola ja terassi avattiin 19. kesäkuuta. Kuva: Tuulia Viitanen
Tuija Tunturi (vas.) ja hänen äitinsä Mirja Tunturi ovat tehneet pitkää päivää Pub Kanalan viimeistelyssä. Ravintola ja terassi avattiin 19. kesäkuuta. Kuva: Tuulia Viitanen

Tuija Tunturin ja Heikki Alutoinin isännöimän Wisahovin Pub Kanala terasseineen avattiin 19. kesäkuuta.

Pitkän linjan matkailu- ja ravintola-alan yrittäjät ostivat juhlakiinteistön vuosi sitten ja ravintolan tuloa on Kankaantakana odotettu. Paikalliset ovatkin ihmetelleet, miksi pubi avattiin vasta nyt, kun kesä on jo pitkällä.

– Pitkää päivää on aherrettu, koska halusimme tehdä kaiken itse, jotta saamme pubista itsemme näköisen. Tiloissa oli alun perin koulun ruokala ja keittiö ja kaikki on kunnostettu lattiasta kattoon. Toisaalta koronarajoituksetkin lievenivät vasta avajaisviikolla, Tuija Tunturi sanoo.

Aikuiseen makuun

Talo rakennettiin 1920-luvulla Siipikarjanhoitajain liiton koulutuskeskukseksi, joka paikallisten suussa sai lempinimen Kanakoulu.

Tunturi kuvailee Pub Kanalaa viihtyisäksi seurusteluravintolaksi aikuiseen makuun. Sisätilojen väreinä on oranssia, mustaa ja punaista. Tiski on muurattu tiiliskivistä ja keskellä lattiaa on viinitynnyri.

– Pubissa on persoonalliset pöydät, jotka olemme itse tehneet ja paljon kivoja yksityiskohtia, joissa silmä voi viivähtää. Olemme jo tähän mennessä saaneet paljon ihania kommentteja asiakkailta, Tunturi sanoo.

Elävää musiikkia

Kanalan sisätiloissa 50 asiakaspaikkaa, samoin terassilla. Nurmikenttä mahdollistaa vähän isompienkin tapahtumien järjestämisen,

Ravintola ja terassi ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 14–20, perjantaisin kello 14–22 ja lauantaisin kello 12–22.

– Sulkuajasta voidaan aina joustaa pitempään, jos väkeä riittää. Luvat meillä on aamukahteen saakka.

Yrittäjät ovat alusta saakka kertoneet tuovansa taloon kulttuuritarjontaa.

Suunnitelmissa on elävää musiikkia, teatteria ja runoiltoja.

– Vielä en ole mitään buukannut, koska koronan takia olemme varpaillamme ja päivä kerrallaan katsotaan eteenpäin. Tunnemme kuitenkin paljon erilaisia taiteentekijöitä, joten hommat saadaan varmasti sujumaan, Tunturi tuumaa.

Kuin rakas lapsi

Kankaantakana ei ole juurikaan ravintolatoimintaa ollut, mutta yrittäjät uskovat kaupunkilaisten löytävän paikalle.

– Mainonnalla ja Facebookissa levitämme sanaa ja laitamme tien varteen kyltin, mutta eiköhän viidakkorumpu ole tässä suhteessa kaikkein tehokkain, Tunturi arvelee.

– Fiilikset ovat nyt tosi hyvät. Paljon on pubin eteen raadettu omin pikku kätösin ja siitä on tullut kuin rakas lapsi. Kun olen täällä, hymyilen vain koko ajan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset