fbpx
Kaupunkiuutiset

Kolumni: Pukki-baby toi joulun ja valon pimeyteen

AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas
AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas

Viime maanantaina työmatkalla vaimoni lausui minulle kauneimmat sanat, mitä nainen voi miehelleen sanoa: “Koskas se Norwichin seuraava peli tuleekaan?”

Repliikin taustalla oli tietenkin Norwichin lauantainen Valioliigan ottelu, jossa suomalainen sensaatiopelaaja Teemu Pukki takoi kolme komeata maalia Newcastlen verkkoon.

Se on hieno hetki, kun rakastettu näkee valon, eikä enää vaella varjojen mailla niin kuin ne onnettomat ihmiset Platonin luolavertauksessa.

 

Olen yrittänyt koukuttaa elämänkumppaniani jalkapalloon jo parisen vuotta. Viikonloput ovat olleet erityisen kriittisiä, sillä lauantaisin tulee telkkarista vähintään kolme peliä, eikä säyseäkään mies jaksaisi silloin mitenkään tuijottaa digiboksille tallennettua Huvilaa ja huusia.

Vaimoa ei ole säväyttänyt volttia heittävä maalipyssy Pierre-Emerick Aubameyang, ei sarjakuvahahmo Tinttiä muistuttava keskikentän nero Kevin de Bruyne eikä sympaattinen egyptiläinen ihmemies Mohamed Salah.

Vaimoni valaistumiseen tarvittiin pesunkestävä Suomi-Pentti, joka näyttää ihan tavalliselta pulliaiselta.

 

Varsin vaatimatonta kansainvälistä uraa vuosia tahkonnut Teemu Pukki on nyt valokeilassa maailman kilpailluimman lajin seuratuimmassa liigassa. Kasassa ovat ainekset kaikkien aikojen Tuhkimo-tarinaan, jonka merkitystä suomalaisella jalkapallolle voi vain ounastella.

Maalintekijänä kotkalaisessa on jotain samaa hätäilemättömyyttä ja kliinisyyttä kuin Lionel Messissä. Newcastle-ottelun volleyn olisi yhdeksän huippupelaajaa kymmenestä ampunut kuuhun, mutta Pukki-baby veti kanuunansa maltilla ja tarkasti.

 

Mutta me suomalaiset olemme kummallisia. Lauantain matsissa vielä hattutemppuakin enemmän kolahti Pukin 50 metrin spurtti oman joukkueen puolustusta auttamaan. Vasta siinä nousi kyynelkin silmään.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset