Kaupunkiuutiset

Pullerin pesäpallokenttä korkataan kotiottelulla

Vanhalta kotikentältään, Hämeensaaren Siniseltä laguunilta viime syksynä evakkoon siirtyneet pesäpalloilijat ovat saaneet nyt uuden pelipaikan Pullerilta. Säästöpankki Areenan ja Meijerikadun väliin valmistuneen areenan avajaisia vietetään tulevana lauantaina, kun Paukun naiset pelaavat Nurmon Jymyä vastaan.

– Ehdimme pelata ensimmäisen kotiottelumme Janakkalan Kansanpuistossa, mutta nyt on sitten ensimmäinen kerta täällä Hämeenlinnassa, joukkueen pelinjohtaja Toni Ojala kertoo.

– Kenttä ja katsomo ovat upeat näköiset. Aina tietysti voi haluta lisää, mattoa aitaan saakka tai katettuja katsomoita, mutta kyllä puitteet ovat nyt hyvät.

Paukun naisjoukkueen tavoitteena on yltää tällä kaudella kolmen parhaan joukkoon Ykköspesiksessä. Ennakkoon vahvimpana vastustajana pidetään Hyvinkäätä, mutta kovia ovat myös Mynämäki ja Jalasjärvi.

– Meillä on nuori joukkue ja osa pelaa yhtä aikaa kolmessa sarjassa. Kokoonpanomuutoksia on paljon ja joskus tulee loukkaantumisia. Kauden alkuun emme voi olla täysin tyytyväisiä, mutta Mynämäki voitettiin.

– Ulkopeli on joukkueen vahvuus, meillä on sarjan nopeimpia etenijöitä, kuten Anni Heikkilä, Senni Korhonen ja Anna Ala-Kauhaluoma. Sisäpeliä on talven aikana vaikea harjoitella ja siinä on eniten kehitettävää.

Ojala pelasi aikoinaan itse Superpesiksessä ja tuli vuonna 1998 valmentamaan Hämeenlinnaan, missä hän on toiminut lajin parissa parin kauden mittaista Vihdin visiittiä lukuun ottamatta kaikki nämä vuodet. Hänen mukaansa pesäpallo on Hämeenlinnassa vielä marginaalilaji, johon toivoisi paljon enemmän junioreita.

– Junnut tarvitsevat esikuvia ja haasteena on ollut, ettei meillä ole täällä miesten joukkuetta, Ojala sanoo.

– Itse harrastin aikoinani painia, hiihtoa ja pesäpalloa, enkä koskaan kokenut, että lajit olisivat haitanneet toisiaan. Salibandyn ja jääkiekon pelaajat voisivat kesällä harrastaa pesistä, josta he hyötyisivät varmasti. Meidän valmentajienkin pitää olla avarakatseisempia, sillä haluamme liian helposti sitouttaa nuoria vain yhteen lajiin.

Lauantain avajaisissa on ohjelmaa koko päivälle. Kello 10.00 Paukun E-pojat pelaavat Jokioista vastaan ja puoliltapäivin Paukun Siniset Engelit kohtaavat HPK:n liigajoukkueen. Alkuilta huipentuu Paukun naisten ja Jymyn otteluun kello 17.00. Kaiken ikäisille soveltuvat pesispisteet ovat auki pelien väleissä ja päivät parhaat suoritukset palkitaan.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset