Kaupunkiuutiset

Pumppuhuoneen terassilla tarkenee

Sotkanrannan Pumppuhuone-ravintola avautui uuden yrittäjän Mikko Ellalan johdolla vappuna. Ravintolan tilat ovat kokeneet täydellisen muutoksen, ja sen terassi on saanut suojakseen lasitukset. Investoinnit ovat tehneet Pekka Tammelan Sotkanranta Oy ja Ellalan johtama ravintolatoimintaa pyörittävä Elmires Oy yhdessä.

– Ravintolalle löytyi yrittäjä, jolla on halua kehittää toimintaa. Nyt terassia voi pitää auki ympäri vuoden säällä kuin säällä. Tarvittaessa laitetaan lämmittimet päälle, ja kesällä taas voidaan lasiseiniä pitää auki, satamaisäntä Tammela sanoo.

Mikko Ellala kertoo, että uusitulle Pumppuhuoneelle on laadittu menu, jossa on tarjolla salaattia, snacksejä, toasteja, leipiä, hampurilaisia, pastoja sekä kana-, kala-, liha- ja kasvisruokia. Yksi ruoista on kerrallaan lounastarjokkaana.

Ravintolalla on A-oikeudet, ja anniskelualue ulottuu minigolf-radalle ja rantasaunalle, joiden vuokraus hoidetaan ravintolasta. Myös saunalle voi tilata ruoka-annoksia. Yhteensä asiakaspaikkoja on 230.

Lisäksi Pumppuhuone hoitaa tänä kesänä vesille pääsevien Sotka-vesibussin ja ponttoonisaunan varaukset.

Ellalan mukaan ravintolan uusien tilojen rakentaminen ja viimeistely sekä henkilökunnan rekrytointi ovat pitäneet kiirettä, eikä varsinaisia avajaisia siksi olla vielä juhlittu.

– Heti kun ammattitaitoinen henkilöstö on saanut ravintolan ja kahvilan toimivaksi asiakaskokonaisuudeksi, pidämme kesäkauden avajaiset vielä toukokuussa, hän lupaa.

Uusi yrittäjä on ollut aikaisemminkin alalla, niin Suomessa kuin USAssa. Hän uskookin, että kansainvälisestä kokemuksesta on hyötyä myös Sotkanrannassa.

Alkavalta kesältä Ellala odottaa kasvavia kävijävirtoja Sotkarantaan. Kohokohtana on läheisen tapahtumapuiston Guns N´ Roses -konsertti heinäkuussa. Vanajan kirkon lähelle tulevan uuden parkkipaikan myötä tulijoita kulkee Myllärinkatua pitkin Pumppuhuoneen vierestä.

– Silloin laitamme olutteltan parkkipaikallemme, ja toivon mukaan alueeltamme pääsee uuden sisäänkäynnin kautta tapahtumapuistoon, hän kertoo.

Pumppuhuone on avoinna joka päivä aamukymmenestä iltayhdeksään tai -kymmeneen joustavasti sen mukaan, miten asiakkaita riittää. Viikonloppuisin ja tapahtumien yhteydessä ravintola on auki puoliyöhön ja pidempäänkin tarpeen mukaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

8.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

8.7.2020

Fingerpori

comic