Kaupunkiuutiset

Mielipide: Puolustamme tiedon varassa Myllymäkeä

Koululaisia hämeenlinnalaisen Myllymäen koulun pihamaalla huhtikuussa vuonna 2007. Kuva: Juho Peltoniemi
Arkistokuva: Juho Peltoniemi

Nimimerkin ”Toisenlainen näkökanta” mukaan Myllymäen koulu ei ole pieni, koulumatkat eivät ole turvallisia ja koulu on epäviihtyisä. Kirjoittajan mielestä puolustamme koulua ilman faktoja (HKu 5.2.).

Myllymäen ”kyläkoulussa” oppilaat ja opettajat tuntevat vielä toisensa, vaikka olemme toistuvasti todenneet, ettei koulu kaksisarjaisena 260 oppilaan kouluna ole enää pieni. Opetushallituksen mukaan alle 300 oppilaan koulut ovat kuitenkin pieniä.

Kirjoittaja pitää koulumatkaa Myllymäkeen vaarallisena, koska Ahokadulla ei ole kevyenliikenteenväylää. Ahokadulla on kevyenliikenteenväylä ja hidasteita. Sen sijaan matka Kankaantakaa Seminaarille olisi pienille pitkä ja turvaton.

Viihtyisyyden kokeminen on mielipideasia. Toiset arvostavat kouluissa moderneja ja avaria tiloja. Myllymäen koululaiset ja vanhemmat pitävät koulun tiloja kodikkaina ja arvostavat rakennusten historiaa.

Koulun kolmessa rakennuksessa olevat opetustilat tarjoavat rauhalliset puitteet opetukseen.

Lapset tuntuvat viihtyvän myös koulun pihalla, jonka valaistusta kaupunki tosin saisi parantaa. Eikö ole hienoa, että Myllymäessä kouluun ollaan tyytyväisiä, vaikka tilat eivät viimeisen päälle remontoituja tai moderneja olekaan?

Seminaarin koululla on omat vahvuutensa, emmekä ole arvostelleet koulun toimintaa. Seminaarin koulua ei vain ole syytä kasvattaa nykyistä isommaksi ja tähän näkemykseen yhtyvät myös monet Seminaarin vanhemmat ja opettajat.

Koulujen vastakkainasettelu on turhaa. Kritiikkimme kohde on Seminaarin koulun kiinteistöstä tehty vuokrasopimus (liikaa tiloja, liian kallis ja pitkä sopimus), joka on syynä Myllymäen koulun toistuviin lakkauttamisuhkiin.

Vuoden 2018 palveluverkkopäätöksen mukaan yli satavuotias Myllymäen koulu tarvitsee remontin ja laajennuksen. Mm. kirjoittajan mainitsemat pukuhuone- ja wc-tilat kaipaavatkin päivitystä. Emme ole kiistäneet remontin tarvetta, mutta akuuttia korjaustarvetta koululla ei ole eikä sisäilmaongelmia ole havaittu.

Koulun puolustamisessa pitäydymme tunteiden sijaan tiedossa, koska kaupungin näkökulmasta kyse on euroista.

Pauliina Kauppinen

Pro Myllymäen ja Myllymäen koulun vanhempainyhdistyksen puolesta

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset