Kaupunkiuutiset

Puurot ja vellit oikeisiin kulhoihin

Kahdeksan peliä aikaa näyttää kuka on play off -pelien arvoinen. 2500 merkkiä aikaa ihmetellä Liigan touhuja ja tarkentaa muutamia aikaisemmin lausuttuja ympäripyöreiksi jääneitä asioita.

Ensimmäiseksi tarkennus viime viikon kolumniin. Hauhon Sisu lopetti kokonaan jääkiekkotoiminnan ja alueelle on perustettu kokonaan uusi lajiin keskittyvä seura Sisu Hockey Hämeenlinna. Nyt on tämäkin fakta oikein.

Liigassa jäljellä kahdeksan peliä, Ilves, Ässät ja HPK taistelevat viimeisestä kahdesta sääli play off -paikasta. Yksi jää ulos kevään kliimaksista. Tänään maanantaina piste-eroissa Kerho on tänäkin vuonna takamatkalla. Etäisyys Ilveksen niskavilloihin on kuusi pistettä ja porilaisten pinna enemmän. Pinnoja on jaossa vielä 24. Kerhon onneksi jäljellä on niin ottelut Ilvestä kuin Ässiäkin vastaan, tämän kautta positiivisen matikan kurssilla piste-ero on vain kolme ja neljä pistettä. Mielenkiintoinen sattuma on Ilveksen ja Ässien loppuohjelma, kuusi samaa vastustajaa.

Kahdeksan ottelun peliputki on niin pitkä, että kyllä kaikki on omissa käsissä. Jos pelaat hyvin, niin pääset jatkamaan kautta, ja jos pelaat ailahdellen ja tehottomasti, niin on aikasi pestä varusteet tältä kaudelta. 60 peliä on ollut aikaa näyttää, minkä kokoinen joukkueelle on. Kahdeksan peliä vielä jäljellä ja kaikki kiinni omista teoista, hienoa aikaa, jokaisella pelillä on panosta kevät auringon kurkkiessa.

Pelaajasopimuksista sain pelaajayhdistykseltä tiedon, että sopimuksia neuvotellaan normaalisti kauden aikana, mutta sopimuksia ei saisi julkaista ennen kuin pelaajan vanhan seuran pelit ovat ohi. Näin vältytään esimerkiksi kiusalliselta tilanteelta, jossa pelaaja kohtaa play off -peleissä ensi kauden joukkueensa. Pelaajayhdistyksen arvion mukaan tällä hetkellä noin 75 prosentilla pelaajia on jo sopimus ensi kaudeksi tehtynä.

Viime aikojen suurimman aivopierun aiheutti Liigan tuottaja Juha Huhta. Hämeenlinnalainen ansioitunut valokuvaaja Pekka Rautiainen oli ihmetellyt sosiaalisessa mediassa hänen ottaman kuvan käyttöä Liigan juhlalogon alla. Kuvan käytölle ei pyydetty lupaa. Liigan reagoinnin mukaan oman työpanoksen arvostaminen, oman omaisuuden puolustaminen oli porttikiellon arvoinen teko. Myös anteeksipyyntöä vaadittiin. Paras lauselma herra Huhdalta oli, että asiaa olisi pitänyt lähteä selvittämään asiallisesti, ilman sosiaalista mediaa.

Kyllä nyt ovat puurot ja vellit mennet sekaisin siitä, kenen pitää oppia toimimaan asiallisesti. Mutta jälleen saatiin uusi luku suomalaisen jääkiekon salamyhkäisyyteen, pimeä kellari ei kestä valoa. Onneksi Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto astui esiin ja lopetti kohun, perumalla porttikiellon ja torumalla alaistaan ylireagoinnista.

Loppuun vielä viikon avoimuuspalkinto, joka menee Jypille ja toimitusjohtaja Kari Tynin kommentille, kun ilmoittivat, ettei Eric Perrin jatka seurassa ensi kaudella.

Jypin kannattajilla on oikeus tietää…

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset