fbpx
Kaupunkiuutiset

Pyöräilijä menehtyi vaarallisessa alikulussa Turengissa

Turengin rautatieaseman alikulkutunneli osoittautui juuri niin vaaralliseksi, kuin sitä on epäiltykin. Kuva: Susanna Kinnari

Kaksi pyöräilijää törmäsi toisiinsa Janakkalan Turengissa rautatieaseman alikulkutunnelissa lauantaina. Toinen pyöräilijöistä, 68-vuotias paikkakuntalainen mies, loukkaantui törmäyksessä vakavasti ja hän menehtyi varhain sunnuntaiaamuna saamiinsa vammoihin.

Janakkalan kunnan teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen kertoo, että keskustelua rautatieaseman alikulun vaarallisuudesta on Janakkalassa käyty useaan otteeseen aiemminkin.

– Tiedossahan tämä on ollut, että paikka on erittäin vaarallinen. Erityisesti Liinalammilta tultaessa tie kaartuu mutkalle tunneliin.

Ilmarinen kertoo kuulleensa, että alikulussa olisi sattunut useita läheltä piti -tilanteita aiemminkin.

Alikulussa ajetaan välillä myös mopoilla.

– Itse en ole nähnyt, mutta kyllä minulle yleisöltä tullut viestiä, että siellä on ajettu jopa mopolla ja mopoautoilla. Kyllä tässä ollaan nyt tilanteessa, että jotain on tehtävä, että paikka saadaan turvallisemmaksi, Ilmarinen kertoo.

Ilmarinen ei osaa vielä kertoa, mitä alikulun vaarallisuuden vähentämiseksi aiotaan tai voidaan tehdä. Yksi vaihtoehto olisi esimerkiksi liikennemerkillä osoittaa alikulku vain jalankulkijoiden käyttöön.

 

Sappeentiellä tapahtui lauantaina aamupäivällä moottoripyörän suistuminen tieltä. Paikkakuntalaisen miehen kuljettama moottoripyörä suistui vasempaan johtavassa kaarteessa oikealle. Moottoripyöräilijä kertoi väistäneensä vastaantulevaa henkilöautoa. Henkilöautoa ei tavoitettu. Alkometriin nollat puhaltanut moottoripyörän kuljettaja meni sairaalaan jatkotutkimuksiin. Asiaa tutkitaan poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

 

55-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Janakkalassa Hausjärventiellä perjantaiaamuna. Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,65 mg/l.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset