fbpx
Kaupunkiuutiset

Pyöräkiska tulee 
myös kutsusta

Jo muutaman päivän ajan Hämeenlinnassa on liikkunut iltapäivisin luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin pyöräkiska myymässä pientä syötävää ja juotavaa. Satulassa istuu Lassi Kähärä. Hän polki jo vuosi sitten kokeilumielessä kioskifillarilla myyntireissuilla ympäri kaupunkia.

– Kovasti ihmiset tykkäsivät. Säät vain olivat huonoja viime kesänä, hän muistelee.

Myös kauppias Hanna-Leena Rajamäki sai Inkiväärin tarjoamasta uudesta palvelusta runsaasti kiitosta.

– Palaute oli niin hyvää, että meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa tänäkin kesänä, hän iloitsee.

Pyöräkiskan valikoima on otos myymälän tuotteista. Tarjolla on muun muassa jäätelöä, kahvia, mehuja, smootieita, suklaita, banaaneja, pähkinöitä, manteleita, suolaista ja makeaa. Lähes kaikki on luomua.

– Aika paljon menee hellepäivinä jäätelöä ja kylmiä juomia, viileillä ilmoilla taas kahvia. Myös riisisuklaat ja erilaiset välipalat ovat suosittuja. Aika usein kysytään olutta, mutta sitähän emme voi myydä, Kähärä naurahtaa.

Rajamäen mukaan pyöräkiskan tarjontaa uudistetaan kysynnän mukaan. Asiakkaiden toiveista kyytiin on pakattu nyt erilaisia pähkinöitä ja manteleita pusseihin.

Lisäksi pyörästä löytyy Hämeenlinnan esitteitä ja karttoja, jos turistit sattuvat kyselemään paikkoja.

Kähärä polkaisee kuutena päivänä viikossa (ei maanantaisin) täyteen lastatun pyöräkiskansa kohti Linnanpuistoa, ja sieltä matka jatkuu usein rantapuistoon ja muuallekin kaupunkiin. Lähtöaika vähän vaihtelee kello 12:n ja 14:n välillä. Työpäivä kestää yleensä 4–5 tuntia. Merkiksi kioskin saapumisesta ja lähtemisestä hän soittaa kilisevää kelloa.

– Linnanpuistossa pysähdyn usein joksikin aikaa leikkipuiston lähelle. Uimahallinrantaan ei tänä kesänä pääse, kun siellä tehdään remonttia, mutta hellepäivinä ajan myös Sairionrantaan. Tapahtumapäiviä liikun sen mukaan, missä on ihmisiä, Kähärä kertoo.

Kesätyötään Kähärä kuvailee todella mukavaksi, eikä vähiten iloisten ja ystävällisten asiakkaiden takia.

– Itsestänikin tuntuu kivalta, kun ihmiset tykkäävät tästä ideasta.

Rajamäen ja Kähärän toiveena on, että pyöräkiskaa tilattaisiin varta vasten erilaisiin tapahtumiin. Pienikin porukka, vaikka työpaikan kahvituntilaiset, voivat kutsua kioskin paikalle. Myös tuotteisiin voi tällöin esittää omia toiveita.

– Otamme vastaan lisäksi ehdotuksia päivittäisistä reiteistä. Ja pyöräkiskan saa uskaltaa pysäyttää, vaikka ei ostaisikaan mitään. Käteisrahan lisäksi meillä käy korttimaksu.

Inkivääri on hankkinut aiemmin vuokralla olleet kioskipyörän nyt omakseen, joten tulevaisuudessa sillä on mahdollista lähteä liikkeelle myös talviaikaan.

Pyöräkiskan kesäistä menoa voi seurata Fadebookissa ja Instagrammissa hakusanalla pyorakiska. Some-kanavien lisäksi pyöräkiskaan saa yhteyden Inkivääri-myymälästä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset