Kaupunkiuutiset

Pyöränraadotkin sopivat pajatoimintaan

Hämeenlinnan seudulla ei enää kannata säilyttää käyttämättömiä polkupyöriä omissa varastoissa. Samaria rf Hämeenlinnan pyörittämä polkupyöräpaja lupaa ottaa vastaan kaikki mahdolliset polkupyörät ja pyöräilyyn liittyvät tarvikkeet edelleen kunnostettavaksi.

– Otamme vastaan myös pyöränraadot, niistä saa usein käyttökelpoisia osia talteen, työtoiminnan esimies Antti Laukkanen selvittää pyörien keräystempauksesta.

Vastaanotettavien sarjaan kuuluvat kaikki polkupyörät lasten fillareista kilpavarusteltuihin kaksipyöräisiin saakka.

Kaupan päälle pyörät haetaan vaikka kotiovelta, jos itsellä ei ole kuljetusmahdollisuutta. Kantakaupungin alueella keräyskeikkoja tehdään viikoittain, Janakkalassa, Hattulassa ja Hämeenlinnan muissa pitäjissä aina isomman erän kerryttyä samalta suunnalta.

– Yhtä pyörää ei kannata hakea kymmenien kilometrin päästä, mutta kun samalta suunnalta kertyy useampia lahjoituksia, niin haemme pois nurkista, Laukkanen selvittää.

Samalla hän muistuttaa, että tällä kertaa kyse on nimenomaan polkupyöristä ja niiden noutopalvelusta.

– Muita lahjoitustavaroita emme polkupyörien noutojen yhteydessä ota vastaan.

Sininauha on elvyttänyt kuluvan vuoden aikana metallipajatoimintaansa Laukkasen johdolla uuteen uskoon. Talvikauden urakkana on kunnostaa mahdollisimman paljon polkupyöriä ennen seuraavaa pyöräilysesonkia. Polkupyörien kunnostustoiminta työllistää tällä hetkellä kolme miestä, mutta tilat mahdollistaisivat viiden henkilön työllistämisen, mikäli kunnostettavaa materiaalia olisi tarpeeksi.

– Otamme rungot ja tarvikkeet vastaan lahjoituksina, huoltokorjauspalvelua emme tällä hetkellä tee. Kaikki huoltamamme ja korjaamamme polkupyörät ovat tarkistettuja ja turvallisia, mikäli lahjoitetussa pyörässä ilmenee vika joka vaikuttaa turvallisuuteen korjaamme sen, tai puramme pyörän varaosiksi, Antti Laukkanen kertoo.

– Mahdollinen romutus jää meidän huoleksi, siitä ei lahjoittajan tarvitse kantaa huolta, toiminnassa syntyvä jäte kierrätetään asian mukaisesti, Laukkanen lupaa.

Pyörät myydään sesongin alettua omalla kirpputorilla.

– Jos kevääksi kertyy runsaasti myytävää, niin järjestänemme viikonlopputempauksen polkupyörämyynnin ympärille, Antti Laukkanen suunnittelee tulevaa.

Myös polkupyöränoutojen sopiminen sekä noudot toteutetaan työtoimintana.

Lahjoitettavista polkupyöristä voi soittaa arkipäivisin 4.1.2016 alkaen, kello 9-14 polkupyörälahjoituksien numeroon 040-2479235

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset