fbpx
Kaupunkiuutiset

Elli Haloon sooloprojekti huipentuu kiertueeseen - "On vapauttavaa, kun saa tykittää miten haluaa"

Ensi vuonna edessä on paluu Haloo Helsinki! -yhtyeen arkeen.
Elli Haloo ei aio lopullisesti unohtaa Ellipsiä, vaikka nurkan takana häämöttää jo paluu Haloo Helsinki! -yhtyeen projekteihin. Kuva: Emilia Tiilikainen

Haloo Helsinki! -yhtyeestä tunnettu Elli Haloo on tehnyt tämän vuoden sooloprojektia taiteilijaniemellä Ellips.

Takana on tiukka keikkavuosi. Kesäkiertueellaan Ellips muun muassa Hämeenlinnassa Wanaja Festivalissa. Vuoden – ja samalla Ellipsin – toistaiseksi viimeinen konserttikiertue on pian alkamassa.

1. Millainen vastaanotto sooloprojektilla on ollut?

– Tosi kannustava. Minulla on tosi hyvä mieli siitä, miten kivasti se on otettu vastaan.

2. Onko Ellipsillä ollut erilainen yleisö kuin Haloo Helsingillä?

– Keikoilla on ollut Haloon faneja, mutta myös uutta kuulijakuntaa. Musiikissani on paljon 1970-luvun tunnelmaa ja mukaan on tullut vanhan liiton rokkidiggareita sekä hippiprogetyyppejä, myös nuoria, joille olen toiminut nostalgiavälittäjänä.

3. Ellipsin keikoilla on mukana pitkän linjan muusikoita. Onko keikkailu sooloprojektissa ollut erilaista Haloo Helsinkiin verrattuna?

– Musiikki, ihmiset ja myös keskinäinen dynamiikka ovat erilaiset. Haloo toimi hyvin yhteen. Sooloprojektissa meitä on kuusi ja ihanasti olemme hioutuneet yhteen. Jokainen on hoitanut oman tonttinsa hienosti ja tässä on ollut enemmän saumaa improvisaatioon ja jammailuun.

4. Olet tehnyt sanoituksia ja soololevyllesi myös sävelsit itse. Sooloprojektin tuottajana on Tehosekoitin- ja Saimaa-yhtyeistä tunnettu muusikko Matti Mikkola. Musiikissasi on vaikutteita 1970-luvun rockista ja progesta. Miksi haluat tehdä juuri sentyyppistä musaa?

– Kokonaisen albumin säveltäminen on ollut uusi, jännittävä aluevaltaus ja rohkaiseva kokemus. Sävellysten runko on minun käsialaani ja koko bändin voimin olemme saaneet biisit liitämään. Matti on ollut mahtava tuottaja, joka ymmärtää, mitä haluan. 1970-luvun musiikki on minulle rakasta. Olen kuunnellut Juicea lapsesta asti ja yläasteella hurahdin Pink Floydiin ja Led Zeppeliniin. Minut tuntevat ovat sanoneet, että juuri nyt teen omannäköistäni musaa. Tulee hyvin vapautunut ja onnellinen olo, kun saa tykittää miten haluaa.

5. Ellipsin keikoilla laulat rouheammin ja vähän lujempaa, onko laulaminen erilaista?

– Rokkifibaa on enemmän. Rokkirääky-laulaminen on hirveän vapauttavaa.

6. Haloo Helsinki! lupailee paluuta ja uutta albumia vuodelle 2021. Aiotko jatkaa yhteistyötä Mikkolan kanssa eli oletko tekemässä vielä uutta soololevyä?

– Nyt toistaiseksi Ellips jää tauolle, seuraavat ajat keskityn Halooseen. Joskus tulevaisuudessa aion herättää Ellipsin vielä henkiin, kokonaan en aio heittää sitä pois.

7. Olet ollut Haloo Helsinki! -yhtyeessä 16-vuotiaasta asti. Miten se on vaikuttanut, että jo nuorena pääsee pinnalle?

– Muistan, ettei tarkoitus ole koskaan ollut tulla julkkikseksi, olen vain halunnut soittaa ja laulaa. Jossain vaiheessa huomasimme, että tästä on tullut työ ja jengi diggaa, mikä on hyvin palkitsevaa. Varmaan jotain nuoruuden juttuja on jäänyt pois, toisaalta olen jo nuorena tottunut tekemään ahkerasti töitä.

8. Miten vuoden 2019 Ellips eroaa vuoden 2006 Ellistä? Ellips on jopa pelottava performanssityyppi, onko se tietoista?

– Pyrin tekemään elämässäni aitoja asioita ja kuuntelen intuitiota. Vuoden 2019 Elli on rohkeampi kuin vuoden 2006, mutta sama ujo ja raju ihminen olen. Toki esiintymisvarmuutta on tullut, mutta ihan yhtä lailla keikoille meno jännittää. Lavalla musiikki saa aikaan räyhäkuplan ja menen johonkin moodiin, en tiedä mitä tapahtuu, mutta jos rupean miettimään miten toimin, siitä ei tule mitään.

9. Mitä tekisit, jos et tekisi musiikkia?

– Olen miettinyt sitä monesti, varmaan aina musiikkia tekisin jollain lailla. Mielenkiinnon kohteeni vaihtelevat ja joskus olen haaveillut myös kukkakauppiaan urasta tai filosofian opiskelusta.

10. Mitkä ovat fiilikset syksyn viimeisen kiertueen kynnyksellä?

– On rento kiva olo, mutta myös haikeat fiilikset, että tämä loppuu.

Ellips Verkatehtaalla Vanaja-salissa lauantaina 9.11.

Ellips

Laulaja-lauluntekijä Elisa Tiilikainen.

29-vuotias, asuu Helsingissä.

Tunnetaan 2006 perustetun Haloo Helsinki! -yhtyeen solistina ja basistina nimellä Elli Haloo. Kesäkuussa 2018 yhtye jäi tauolle, jonka on määrä päättyä uuden albumin julkaisuun 2021.

Keikkatauon aikana Elli aloitti sooloprojektin nimellä Ellips. Keväällä 2019 Ellips julkaisi kaksi singleä ja albumin ”Yhden naisen hautajaiset”, joka nousi albumilistan ykköseksi.

Sooloprojektin syksyn konserttisalikiertue alkaa 8.11. Espoon Sellosalista ja päättyy 1.12 Turun Logomoon.

Motto: “Hengitä.”

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset