fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Raatihuoneen keittiömestari on metsämies – Hämeenlinnassa tarjolla onkin riistaa ja kotimaista kalaa

Helsinki luopui lihasta edustustilaisuuksien tarjoiluissa. Hämeenlinnassa vastaavaa linjausta ei ole.
Raatihuoneessa tarjoillaan paljon kasviksia, kotimaista kalaa ja riistaa. Kaupungilla ei ole linjausta siitä, ettei tarjottaisi lainkaan lihaa. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Raatihuoneessa tarjoillaan paljon kasviksia, kotimaista kalaa ja riistaa. Kaupungilla ei ole linjausta siitä, ettei tarjottaisi lainkaan lihaa. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Hämeenlinnassa ei ole linjausta kaupungin edustustarjoilujen osalta. Kaupungin edustus- ja sidosryhmätilaisuuksiin ruokatilauksia tekee paljon johdon sihteeri Riikka Savolainen.

Hän kertoo, että kaupungilla ole tällä hetkellä linjausta, suositaanko kasvavassa määrin kasvis- tai kalaruokaa.

– Käytämme tilaisuuksissamme kotimaisia tuotteita sekä suosimme lähiruokaa niin paljon kun mahdollista.

Lue myös: Pitäisikö Hämeenlinnan tarjota edustusruokina kasviksia ja kalaa Helsingin malliin?

Nauta ei kuulu edustuspöytään

Raatihuoneen keittiön yrittäjä kilpailutettiin kolme kertaa.

Ensimmäisen kerran syksyllä 2018 ja uusi yrittäjä löytyi viimeisellä kierroksella keväällä 2019. Kilpailutuksen alkaessa Raatihuoneen ravintolapalveluita 15 vuotta pyörittänyt Pirjo Päivärinta Maunviljelijät oy:stä kertoi, ettei ole halukas jatkamaan.

Kilpailutuskierroksen voitti loppilanen yritys R. Holappa. Raatihuoneen keittiöön yritys siirtyi elokuussa 2019.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

R. Holappa on perheyritys, joka pyörittää Raatihuoneen keittiötä. Kuvassa Sami Holappa, Raija Holappa ja Salla Hännikäinen.

 

Edellinen yrittäjä suosi paljon villiyrttejä, lähiruokaa ja riistaa sekä tuli tunnetuksi persoonallisista kattauksista ja ruuistaan.

Uusi yrittäjä tekee perinteisempää ruokaa, mutta on samalla linjalla tuoreuden, kotimaisuuden, kalan ja riistan suosimisen osalta.

– Tarjoamme ruoka on hyvin kalapainotteista. Erityisesti suosimme kotimaista siikaa, kuhaa ja ahventa. Täytyy sanoa, että esimerkiksi nautaa on tarjolla hyvin vähän, kertoo yrittäjä Raija Holappa.

Lounailla saattaa tarjolla olla broileria tai possua, mutta edustustilaisuuksissa niitä ei tarjoilla.

– Pääpaino on kyllä kalassa ja riistassa. Meidän keittiömestarimme on metsämies, joten sitä kautta riista tulee keittiöön.

Holapan mukaan heille kotimaisuus ja tuoreet raaka-aineet ovat keittiön kulmakiviä.

– Jos raaka-aineen saa läheltä, se on aina hyvä asia.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset