fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun risteys on taas lokkien valtakuntaa – Miten lokit pääsivät pesiytymään Scandicin katolle?

Reskan jatkeella on katolta pudonneita lokinpoikasia. Kuva: Lukijan kuva
Reskan jatkeella on katolta pudonneita lokinpoikasia. Kuva: Lukijan kuva

Reskalla on voinut tänä kesänä kävellä rauhassa, mutta Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun risteyksessä, Reskan jatkeella, alkaa pommitus.

Millainen tilanne on nyt, Kiinteistöliiton toiminnanjohtaja Hasse Renfeldt?

– Voi sanoa, että tilanne on parempi kuin viime keväänä. Hotelli Scandicin katolle pääsi pesiytymään lokkeja, mutta ei kuitenkaan niin paljon. Keskimäärin muillakin alueilla tilanne on parempi kuin viime vuonna.

Mitä tilanteelle aiotaan tehdä?

– Tiedossa oli, että ongelmasta ei päästä eroon yhdessä keväässä. Saimme Mikkelistä arvokasta tietoa, jonka mukaan siellä oli saatu kolmessa keväässä koko populaatio luontaisille pesimäpaikoille. Toimimme tämän mallin mukaan.

– Kaupunki on tehnyt dronelaskennan lokkien määrästä, jotta tiedämme ensi keväänä, millä katoilla lokit pesivät ja montako niitä on.

– Lokkitilastot kerätään yhteen syksyllä, jolloin saadaan tarkempi raportti pesimisluvuista. Tämän jälkeen pesivistä lokeista tiedotetaan kyseisille taloyhtiöille ja kiinteistöille.

Hämeen Sanomien mielipidepalstalla tekstiviestin lähettäjä arveli, ettei Scandic Cityn väkeä ole kiinnostanut lokkien häätäminen. Pitääkö tämä paikkansa?

– Lokkien määrän vähenemisen takana on jo taloyhtiöiden kova työ.

– Tiedän, että Scandicin huoltomiehet tekivät todella paljon töitä sen eteen, etteivät lokit pääsisi pesimään katolle. Linnuilla on kuitenkin vahva pesimävietti aiempaan turvalliseen paikkaan, jossa luontaiset viholliset puuttuvat, Renfeldt sanoo.

Mitä haittaa lokeista on?

– Lokeista aiheutuu paljon ulostehaittoja, ja ne hyökkäilevät ihmisten kimppuun. Yksi syy tähän ovat lentokyvyttömät maapoikaset, joita emot suojelevat. Poikasia jää myös valitettavasti paljon autojen alle, Renfeldt kertoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset