Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Raatihuoneessa lauletaan koko viikonloppu – Kultainen laulukirja kannesta kanteen -maraton tuo tuhansia laulajia kaupunkiin

Yksi esilaulajista on Kuka-kuoro, joka kahden päivän aikana vetää viisi settiä esilaulajina. Kuoroa johtaa Leena Aarnipuu. Kuva: Pekka Rautiainen
Yksi esilaulajista on Kuka-kuoro, joka kahden päivän aikana vetää viisi settiä esilaulajina. Kuoroa johtaa Leena Aarnipuu. Kuva: Pekka Rautiainen

Viikonloppuna Raatihuone ja tori kirjaimellisesti soivat. Kultainen laulukirja kannesta kanteen -laulumaratontapahtuma tuo pelkästään 600 esilaulajia Raatihuoneeseen. Sen lisäksi on laulava yleisö ja talkoolaiset, joita heitäkin on 65.

Pitkin kesää ja syksyä on järjestetty tapahtuman etkoja, joissa on käynyt yli 1500 laulajaa.

– Yhdessä laulaminen innostaa, sanoo tapahtuman idea äiti Leena Aarnipuu.

 

Laulumaraton on maksuton tapahtuma ja paikalle voi tulla koska vain ja laulaa mukana Raatihuoneen salissa niin kauan kuin haluaa. Aarnipuu muistuttaa, että kenenkään ei ole pakko laulaa vaan paikalle voi tulla myös kuuntelemaan.

– Mukana saa olla sen aikaa, kun itse haluaa.

Kultaisessa laulukirjassa on 400 laulua, joista suurin osa on tuttuja kaikille. Lauantaina soivat kirjan laulut teemoittain: juhlalliset laulut, hartaat laulut, joululaulut, lastenlaulut, suomalaiset kansanlaulut, suomalaiset sävelmät ja ulkomaiset sävelmät. Ilta päättyy Lauluja mereltä -osioon, joka on samalla tämän vuoden Vanajavesi Sävelin -yhteislaulukonsertti.

Sunnuntaina laulut jatkuvat kello 12 näyttämö ja elokuvasävelmillä, suomalaisilla iskelmillä ja ulkomaisilla iskelmillä.

Maakuntalauluihin laulajia tulee ympäri Suomea kajauttamaan oman maakuntalaulunsa.

Taustatöitä tapahtuman eteen paiskii Marja Räikkönen, joka on myös kouluttanut talkoolaisia, jotta itse tapahtuma sujuisi hyvin.

– Tavoite on, että sekä yleisön että esilaulajien on helppoa tulla paikalle, kertoo Marja Räikkönen.

Yhteislaulumaraton käynnistyy lauantaina 12.10. klo 12 ja jatkuu klo 24 asti. Sunnuntaina maraton jatkuu klo 12–18. Raatihuoneen ovet ovat avoinna koko tapahtuman ajan ja Raatihuoneen ravintola palvelee. Oheistapahtuma on torilla lauantaina kello 12–18.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset