Kaupunkiuutiset

Raimo Sirén on viihtynyt 
työssä ja harrastuksissa

Ylikonstaapeli, nyt jo virkatehtävistä eläkkeelle jäänyt Raimo Sirén on selvinnyt monasti kiperistäkin tilanteista puhumalla – iso mies ja matala ääni ovat riittäneet irrottamaan tappelupukaritkin toistensa niskasta. Poliisin virkatehtävissäkin hän saattoi ottaa pienen pilkkeen silmänurkkaan ja sävyttää kuumentuneita tilanteita hienoisella huumorilla.

– Poliisilla ei 1960 -luvun lopulla työaikoja ollut, se oli kaksikymmentäneljä tuntia vuorkaudessa. Siitäkin huolimatta olen aina tykännyt työstäni, ei tullut mieleenkään ammatinvaihto. Iso merkitys on ollut sillä, että tunnen paikat ja ihmiset. Ja päinvastoin. Edelleen tapahtuu silloin tällöin, että joku tulee kyselemään ohjeita, tai puhumaan mieltään huolestuttavista asioista.

– Tyytyväisyyttä elämään lisäävät myös harrastukset, pääasiassa reserviläistoiminta ja ampumaharrastus, johon innostuin armeija-ajan jälkeen, kertoo Sirén. Reserviläisten saunailloissa keskiviikkoisin maailmaa parannetaan savusaunan lauteilla.

UNOHTAA ei Raimo Sirénin kohdalla voi hänen vapaa-aikanaan vetämiä bussikierroksia Hattulassa – suosittuja, televisiostakin tuttuja rikosbussikierroksia. Mutkaisen reitin varrelta mies on tiennyt kertoa menneisiin liittyen ”tuhat tarinaa.”

Mies tuntuu olevan liikekannalla niin kesällä kuin talvella. Hiihtolatuja hän on kotikunnassaan tehnyt ansiokkaasti 50 vuotta. Raimo Sirénin ystävällinen olemus on tuttu myös veteraaneille ja heidän tukijoilleen, paikallisen yrityksen bussilla hän kuljettaa väkeä eri puolilla seutua järjestettäviin tilaisuuksiin.

Aihetta tyytyväisyyteen miehelle antaa myös perhe-elämä – niin oma, kuin lapsuuden perhe karjatilalla Salimäessä. Jo poikasena hän oppi työnteon, paikka traktorin ratissa tuli tutuksi koulupäivän jälkeen.

– Iloa tuo Parolassa asuvan pojan juniori, lapsenlapsi, piipahtaessaan koulumatkalla mummolan ovesta sisään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset