Kaupunkiuutiset

Rajoja rikkova duo luottaa improvisaation voimaan

Kotimaisen kokeellisen musiikin voimahahmoihin lukeutuva haitaristi Kimmo Pohjonen ja ylistetty ranskalaisrumpali Eric Echampard palaavat yhdessä esiintymislavoille. Yhtenäinen duo on hionut ilmaisuaan jo vuodesta 2000 ja kerännyt aiemmilla kiertueillaan ylistäviä arvioita. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet -kiertueen konsertti kuullaan Hämeenlinnassa Suistoklubilla 30.1.

Pohjosen ja Echampardin yhteisessä ilmaisussa keskeisessä roolissa on intensiivisyys ja hetkessä syntyvien musiikillisten oivallusten seuraaminen. Rajoja rikkovana virtuoosina tunnetun Pohjosen shamanistinen soitto-ote ja Echampardin hyönteismäisen terävä rumputyöskentely luovat musiikillisen yksikön, joka liikkuu täysin omissa sfääreissään.

Pohjonen–Echampard -duoa on kuultu levytetyssä muodossa vuonna 2005 julkaistulla albumilla Uumen.

Kimmo Pohjonen (s. 1964) on maamme arvostetuimpiin ja omaleimaisempiin taiteilijoihin lukeutuva harmonikkavirtuoosi ja säveltäjä. Kansainvälisesti arvostettu Pohjonen on julkaissut sooloartistina tähän mennessä yhteensä 10 levytystä.

Eric Echampard (s. 1970) on ranskalainen rumpali, joka on viimeisen viidentoista vuoden aikana luonut vahvasti uraansa jazzpiireissä ympäri Eurooppaa.

Kimmo Pohjonen & Eric Echampardke Hämeenlinnassa Suistoklubilla pe 30.1.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset