fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Rakas maisema saa raavaat äijätkin heltymään – Linna ja Aulangon näkötorni loistavat joulukorteissa

Ilkka Kylmäkorpi käy ensin kuvaamassa joulukorttiensa kohteet. Sen jälkeen hän käsittelee otoksia digitaalisesti, piirtää ja lisäilee maisemaan tonttuja ja eläimiä. Kuva: Ilkka Kylmäkorpi
Ilkka Kylmäkorpi käy ensin kuvaamassa joulukorttiensa kohteet. Sen jälkeen hän käsittelee otoksia digitaalisesti, piirtää ja lisäilee maisemaan tonttuja ja eläimiä. Kuva: Ilkka Kylmäkorpi

Karkkilassa asuva Ilkka Kylmäkorpi tekee joulukuvituksia eri kaupunkien kauneimmista ja tunnetuimmista maisemista sekä rakennuksista.

Tälle joululle Hämeenlinnakin on saanut omansa. Vanhan ajan joulun tyylillä kuvitetuissa korteissa tonttuineen ja eläimineen esiintyvät Hämeen linna ja Aulangon näkötorni.

– Olen useasti kysellyt paikallisten ihmisten vinkkejä hyvistä kohteista Facebookin puskaradiossa. Kävin Hämeenlinnassa kuvaamassa viime helmikuussa ja ihastuin kaupunkiin, Kylmäkorpi kertoo.

Hän aikoo tehdä tänne uuden kuvausreissun ja tulevissa korteissa saattavat komeilla vaikkapa Raatihuone, Sibeliuksen syntymäkoti, kirkko tai Aulangon puistometsän nähtävyydet.

Ensimmäinen oli hupia

Joulukorttien teko ei alkujaan ollut bisnesidea lainkaan. Kylmäkorpi jäi joksikin aikaa työttömäksi vuoden 2014 alussa ja alkoi opetella digitaalista kuvitusta,

– Tein huvikseni kotikaupungistani Karkkilasta joulukuvan, joka perustui mustavalkoiseen, ehkä 1920-luvulla otettuun valokuvaan, missä oli kuvattuna Högforsin tehtaan puutarha kesäisenä päivänä. Väritin tuon mustavalkoisen valokuvan talviseksi yökuvaksi, missä tonttu ja kissa kohtaavat kuutamon valossa, hän kuvailee.

Korttitalo oli lottovoitto

Kylmäkorpi laittoi kuvituksensa Karkkilan omaan Facebook-ryhmään ja paikkakunnan ihmiset innostuivat. Pian kuvittajaan otti yhteyttä jyväskyläläinen korttitalo Karto oy, joka halusi samanlaiset kortit Raumasta ja Turusta.

Tällä hetkellä joulukuvituksia on tehty 12 kaupungista ja niitä on päätynyt korttien lisäksi julisteisiin, lahjatuotteisiin ja kaiverruksiin. Brunbergin suklaatehdas painatti yhden Porvoo-kuvista peltirasiaan.

– Karton mukaantulo oli kuin lottovoitto. Moni ei alkuun tähän ideaan uskonut, mutta markkinointi helpottui kummasti, kun taustalla oli tällainen suuri toimija, Kylmäkorpi sanoo.

Muistot menevät tunteisiin

Tavallisiin joulukortteihin verrattuna kaupunkikuvitusten menekki on Kylmäkorven mukaan moninkertainen.

– Oma kotikaupunki on hyvin tärkeä ihmisille, ja siitä ollaan hyvin ylpeitä. Joulukortti omasta vihkikirkosta tai koulutiestä menee tunteisiin, Kylmäkorpi arvelee.

– Raavaat äijätkin ovat sanoneet, etteivät ole koskaan lähettäneet joulukortteja, mutta nyt on pakko, kun kuvassa on itselle tärkeä ja rakas maisema.

Kortteja saa Hämeenlinnassa ostaa Ateljé Ullasta Tavastilasta, Wetterhoffin myymälästä ja linnan museokaupasta. Niitä voi tilata myös netistä osoitteesta ileart.omaverkkokauppa.fi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset