fbpx
Kaupunkiuutiset

Ranne siirtäisi Linnan Kehityksen työtehtäviä

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen perussuomalaisten edustaja Lulu Ranne esittää kaupungin omistaman elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksen rahoituksen leikkaamista 500 000 eurolla ja osaa elinkeinoyhtiön tehtävistä siirettäväksi suoraan kaupunginjohdon alaisuuteen. Ranne jätti asiasta eriävän mielipiteen kaupunginhallituksen pöytäkirjaan viime viikon rahoituspäätöksestä. Ranne ei saanut kannatusta palvelusopimuksen rahoituksen leikkaamisesitykselleen, joten hän jätti pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä ajoi Linnan Kehityksen rahoituksen leikkaamista jo valtuuston budjettikättelyn yhteydessä, mutta ryhmä ei saanut tukea muilta valtuustoryhmiltä. Valtuusto myönsi 1,53 miljoonan perusrahoituksen. Tapahtumapuiston lainan lyhennykseen ja korkoihinn on erikseen myönnetty avustusta 150 000 euroa sekä 200 000 erillismäärärahan markkinointiin. Päälle tulee vielä 110 000 euroa työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseen.

– Kyseessä on myös uskottavuus-, luotettavuus- ja avoimuusasia. Kaupunki hankkii edelleen palvelusopimuksen myötä Linnan Kehitys Oy:ltä sellaisia elinvoimapalveluja, jotka olisi syytä hoitaa kaupungin omana toimintana. Esim. kaupungin imagon, yhteistyöverkostojen ja elinvoiman kehittämisen pitäisi olla suoraan kaupungin ylimmän johdon vastuulla ja ohjauksessa. Palvelusopimus sisältää myös useita kokonaisuuksia, jotka olisi asianmukaista kilpailuttaa, Ranne perustelee leikkausesitystään.

Lisäksi Ranne toteaa, että valtuusto on asettanut yhtiölle sitovat tavoitteet ja mittarit vuodesta 2015 alkaen, mutta ne ovat useamman vuoden työstämisestä huolimatta edelleen epämääräisiä ja puutteellisia. Edes yhtiölle asetetut tavoitteet vuodelle 2018 eivät ole sellaisia, että ne voidaan saavuttaa yhtiön omalla toiminnalla ja ovat myös mitattavia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset