fbpx
Kaupunkiuutiset

Rantakrouvi vaihtoi omistajaa

Virvelin Rantakrouviin alkoi puhaltaa lämmin pohjoistuuli viime viikonloppuna. Akaan Viialassa asuvat Minna Mäkinen ja Susanna Pusa ottivat ravintolan ja sataman ohjat käsiinsä pitkään paikkaa pyörittäneeltä Jouko Malinilta.

Kaupassa vaihtoivat omistajaa sekä liiketoiminta että rakennukset. Uusilla yrittäjillä on jo monenlaisia ajatuksia siitä, miten he voisivat kehittää aivan veden äärellä olevan paikan toimintaa niin, että siitä tulisi ympärivuotista.

– Aukioloaikaa ainakin on tarkoitus pidentää pitkälle syksyyn, pikkujouluihin asti. Hankimme terassille lämmittimet, ja tarkoituksena on rakentaa lähivuosina rantaan sauna ja paikka avantouimareille. Elokuussa alamme tarjota jälleen myös lounasta, he kertovat päällimmäisiä suunnitelmiaan.

Yrittäjäkaksikko kehuu Rantakrouvin sijaintia – juuri siihen he ihastuivatkin. Mäkinen tiesi hyvin paikan ja sen palvelut ennestään, sillä hän on käynyt Virvelissä monesti veneellä. Pusa tuntee koko kaupunkia vielä paremmin, sillä hän on kotoisin Hämeenlinnasta.

– Eniten viehättivät järven läheisyys ja tietysti ihanat asiakkaat. Toimintaa pystyy vielä kehittämään ja laajentamaan. Kelit eivät saisi rajoittaa terassilla oloakaan, vaan järvimaisemasta pitää voida nauttia myös kylmemmällä säällä, he pohtivat.

Ruokapuolella Rantakrouvi jatkaa entiseen malliin, mutta jotain uuttakin on tarjolla.

– Toimme siivet (kanaruoka) tullessamme, ja kermainen pyttipannu on jo lisätty listalle.

Ravintolan lisäksi Mäkinen ja Pusa aikovat kehittää vierasvenesatamaa ja saada veneet yöpymään Virvelissä. Nyt veneilijöitä varten on jo yksi vessa varattuna ympäri vuorokauden.

Rantakrouvi pyörittää viime kesän tapaan myös soutuveneen lainausta. Vanajavesikeskuksen paatin voi ottaa neljäksi tunniksi käyttöön 20 euron panttia vastaan.

– Kaikenlaista muutakin vesitoimintaa pyrimme tarjoamaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Olemme ajatelleet muun muassa suppilautojen ja vesiskoottereiden vuokrausta, omistajat kertovat.

Omalta osaltaan ravintolan koko kesää vilkastuttaa jo perinteeksi tullut rantalentopallon puulaakisarja biitsilentis. Pikkuhiljaa toiminta on laajentunut niin, että asiakaspaikkoja on nyt jo peräti 1 500.

Rantakrouvin pitkäaikainen yrittäjä ja laajentaja Jouko Malin jatkaa remmissä mukana ja apuaan antamassa vielä elokuun loppuun asti parina päivänä viikossa. Hän kehuu, että hän sai jättää 15 vuoden elämäntyönsä hyviin käsiin.

– Kehitettävää on, mutta uskon, että kaikki menee hyvin. Odotan kuitenkin, että kaupunki lunastaisi yhdeksän vuotta sitten antamansa lupauksen ruopata järveä. Mitään ei ole tehty, septitankikin olen ostanut satamaan itse, hän puuskahtaa.

Malin toivoo lisäksi merenkulkumerkkejä vesiosuudelle, silloin Virvelistä saataisiin virallinen satama. Hänen mielestään ”Etelä-Suomen suurin terassi” ansaitsisi nykyistä parempaa panostusta kaupungilta.

Virvelin terassin odotetaan täyttyvän väestä ainakin 14.7., kun esiintymässä on Hillbilly Cats ja Cotton´n Steel Band. Elokuun 26. päivänä paikan uskotaan pullistelevan Rockfutiksen SM-kisojen osanottajista.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset