Kaupunkiuutiset

Rantala ja Saros parhaat urheilijat

Hämeenlinnan raatihuoneessa juhlittiin keskiviikkona kaupungin parhaita urheilijoita. Palkinnot jakoivat jo kuudennen kerran Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiö ja Kanta-Hämeen urheilutoimittajat yhdessä.

Voimanostaja Hanna Rantala sai parhaan naisurheilijan palkinnon. Hänen kovin saavutuksensa viime vuonna oli penkkipunnerruksen MM-hopea. Sarjassa 52 kiloa hän nosti mainion tuloksen 127,5 kiloa.

Työterveyshoitajana työskentelevä 32-vuotias Rantala voitti lisäksi suomenmestaruuden penkkipunnerruksessa. Tulos 91 kiloa oli 47-kiloisten sarjassa uusi SE ja epävirallinen ME. Myös voimanoston muissa lajeissa hän teki useita SE-tuloksia. Kaiken lisäksi hän kilpaili fitnessissa ja ylsi siinä SM-pronssille.

– Huomionosoitus lämmittää. Itse ei vanhemmiten aina osaa arvostaa omia saavutuksiaan, joten on hyvä, että tunnustusta tulee muualta, Rantala kiittelee.

Saroksella kiireitä

HPK:n maalivahti Juuse Saros valittiin jo toista kertaa peräkkäin parhaaksi miesurheilijaksi. Kovimpana meriittinä hänellä on nuorten maailmanmestaruuus viime vuodelta.

Juusea ei ehtinyt paikalle, vaan häntä edustivat vanhemmat Leila ja Pekka Saros.

– Juuse toivoi kolmannella luokalla joululahjaksi maalivahdin varusteita. Muutimme pian sen jälkeen Naantalista Hämeenlinnaan, ja kun häntä ilmoitettiin HPK:hon vuonna 1995 syntyneiden joukkueeseen, hän ilmoitti, että jos ei saa pelata maalivahtina, hän ei mene pelaamaan ollenkaan. Sovimme sitten, että ainakin harkoissa hän saisi olla joskus maalissa, Pekka Saros kertoo nauraen.

Nuoret lupaukset

Lupaavimpana tyttöurheilijana palkittiin ampumahiihtäjä Erika Jänkä. Hän voitti viime vuonna muun muassa 19-vuotiaiden sarjassa kolme SM-kultaa.

Tänä vuonna Erika haluaa parantaa nuorten MM-kisasijoitustaan. Viime vuonna hän oli 17:s. Mutta jos ei MM-kisoihin tulekaan kutsua, hän suuntaan suksensa maastohiihdon SM-kisoihin.

Lupaavimman poikaurheilijan palkinnon sai 18-vuotias keilaaja Lauri Sipilä. Hän voitti viime vuonna EM-kisoissa kultaa joukkueessa, hopeaa parikisassa ja henkilökohtaisen pronssin.

– Seuraava isompi tavoitteeni on pääsiäisenä pidettävät junioreiden MM-kisat. Sieltä lähdetään hakemaan mitaleja, lahtelaista Bay-seuraa edustava mutta Hätilässä harjoitteleva Lauri lupaa.

Vuoden valmentajan palkinnon sai Tarmossa heittäjiä valmentava Johannes Kerälä. Yhteensä hänellä on 3-4 valmennettavaa. Hän luotsaa muun muassa Pinja Karhusta, joka voitti viime vuonna kiekonheiton SM-kultaa 16-vuotiaiden sarjassa.

– Palkinto merkitsee minulle ja koko yleisurheiluvalmennukselle paljon. Koen, että tämä on tunnustus koko lajille. Tarmossa on innokasta väkeä ja virkeää toimintaa, ja kaikkien heidän puolesta tuntuu hyvältä, Johannes iloitsee.

Palkitsemisillassa jaettiin lisäksi kunniamaininta ampumahiihdon SM-kisojen lumitalkoista vastanneille vapaaehtoisille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset