Kaupunkiuutiset

Mielipide: Lupatarkastajan vähättelevä lausuma loukkaa: "Rantareitin sulkeminen menee monella sieluun"

Rantareitti oli Linnan vallihaudoilta aina Linnapuiston kaupungin päätyyn asti suljettuna koko viime viikon Hämeen keskiaikafestivaalien vuoksi.

Kaupunkiuutisissa 12. elokuuta olleessa jutussa kysyttiin hyvä kysymys, miksi rantareitti pitää sulkea pitkäksi aikaa lyhyttä tapahtumaa varten.

Esimerkiksi Keskiaikafestivaali kestää kolme päivää, mutta reitti on suljettuna yhdeksän päivää.

Lupatarkastaja Mantere vastasi esitettyihin kysymyksiin ja samalla paljasti miten päätökset tehdään: ”Kyllä tässä pelaa luottamus siihen, että järjestäjä katsoo, koska puisto kannattaa sulkea kulkijoilta. On tärkeää olla tukemassa tapahtumajärjestäjiä.”

Mihin unohtuivat kaupunkilaiset ja turistit, jotka päivittäin käyttävät rantareittiä?

Lupatarkastajan vähättelevä lausuma ”rantareitin sulkeminen menee monelle sieluun, kun sitä on totuttu kulkemaan” on loukkaava.

Jos prioriteeteissa turvallisuus olisi todella ykkösasia, ei korona-aikana olisi tullut vuokrata puistoa tapahtumalle, joka kokoaa paljon ihmisiä yhteen paikkaan.

Mietin sitäkin, kun järjestäjät ovat innokkaita rakentamaan aitauksia ja sulkuja kaupunkilaisten haitaksi, eikö juhla-alue voitaisi rajata niin, että myös järven puolelle laitettaisiin aitaus, ja näin rantareitti jäisi alueen ulkopuolelle.

Rantareitin käyttäjä

Hämeenlinna

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020