fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Raparperin markkinat vetivät väkeä, valokuvaaja menestyi kilpailussa, merkonomit juhlivat ja Torpalla tanssittiin

Renkolaiset antoivat syysmarkkinoista hyvää palautetta ja sääkin suosi tapahtumaa. Kuva: Muu
Renkolaiset antoivat syysmarkkinoista hyvää palautetta ja sääkin suosi tapahtumaa. Kuva: Muu

Raparperin syysmarkkinat onnistuivat mainiosti Rengossa toissa lauantaina. Kahvilan ja Teboilin piha-alueilla pidetty tapahtuma keräsi 2 500 kävijää.

Raparperi-kahvilan yrittäjä Ranjit Kumar Prabhakaran kertoo, että renkolaiset antoivat markkinoista hyvää palautetta. Hän lupaakin järjestää ennen joulua vielä uudet markkinat ja marraskuusta alkaen myös jouluisia yhteislaulutilaisuuksia.

Hämeenlinnalainen valokuvaaja menestyi kilpailussa

Jari Kohonen tuli toiseksi Finnsh Photo Awards -kilpailusssa.

Hämeenlinnalainen ammattivalokuvaaja Jari Kohonen oli mukana Finnish Photo Awards -valokuvakilpailun finaalissa viime viikonloppuna. Kohonen tuli toiseksi urheilukuvien sarjassa.
– Oli melkoinen yllätys päästä finaaliin. Osallistuin kisaan ainoastaan kahdella kuvalla ja niistä toinen pääsi urheilukuvien loppukilpailuun, Kohonen sanoo.
Finaaliin pääsee kymmenen kuvaa jokaisessa sarjassa ja näistä kuvista kootaan valokuvauksen vuosikirja. Lisäksi FPA-kilpailu toimii esikarsintana World Photographic Cup -kilpailua varten.

Merkonomit juhlivat merkkivuottaan

Vuonna 1971 valmistuneet merkonomit kokoontuivat opiskelujen jälkeen ensimmäisen kerran yhteiseen tapaamiseen Wisahoviin. 

Wisahovissa kokoontui viime viikon torstaina 19-henkinen porukka, jota yhdistää se, että he valmistuivat 50 vuotta sitten merkonomeiksi Hämeenlinnan kauppaopistosta. Heidän ikäluokkansa oli viimeinen, joka opiskeli kaksivuotisen alan opistokoulutuksen. Nyt moni heistä näki toisensa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1971.
Päivän antiin kuului tutustelua ja muisteluja sekä ruokailua ja kahvittelua. Ohjelmaa luotsannut Antti Toivonen kiitteli tapaamisen onnistuneesta järjestelystä puuhakolmikkoa Maija Taivaista, Riitta Ilola-Seppälää ja Arja Pärssistä.
Suurin osa osallistujista saapui Hämeenlinnasta tai lähiseudulta, mutta tulijoita oli myös muun muassa Tampereelta ja Kotkasta. Kaikkiaan vuonna 1971 samalta luokalta valmistui 31 merkonomia.

Tanssin taikaa Idänpään torpalla

Helmet-yhtye tanssitti väkeä Idänpään torpalla viime sunnuntaina.

Viime sunnuntaina iltapäivällä oli Idänpään Torpalla menoa ja meininkiä, kun yli sata innokasta tanssijaa oli lähtenyt liikkeelle. Risto Sarso ja Maire Leino ovat kovia tanssinharrastajia.
– Nyt on kuin elämä olisi taas alkanut kun pääsi tanssimaan! Leino iloitsi.
Myös Helmet-yhtye ja Seppo Mäkinen pääsivät aloittamaan kautensa ja kahvilassa oli tarjolla herkullisia leivonnaisia. Tanssit jatkuvat taas ensi sunnuntaina samaan tahtiin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset