Kaupunkiuutiset

Raskaan metallin naisenergiaa kolmen bändin kimarassa

Wanhassa Pankissa pistetään torstaina pystyyn raskaamman rokin kekkerit, kun luvassa on kova kolmen bändin esiintyjäkattaus. Lauteille nousevat Snovonne, Manzana ja Seele.

Progressiivinen metallisti Snovonne asuu vuorotellen Saksassa, Lontoossa, USA:ssa ja Slovakiassa. Naisartisti on yhdistelmä tiukkaa asennetta, ennalta-arvaamattomuutta, visuaalista taidetta sekä teatraalisuutta ja hän viljelee sanoituksissaan väkevää kieltä. Musiikissaan hän suosii raskaita riffejä ja herkkiä, sydäntä särkeviä melodioita.

Naisvetoisen raskaamman rockin eturintamaan jo vuosia kuulunut tamperelainen Manzana saapuu kesäkiertueellaan myös Hämeenlinnaan. Kiinassa viime vuonna kiertänyt bändi valmistautuu 10. Euroopan rundiinsa ja viidennen levynsä julkaisuun. Myös Kiinan festivaalit kutsuvat metallia, grungea ja poppia yhdistelevää poppoota taas syyskuussa 2017. Yhtyeen ytimen muodostavat laulaja-sanoittaja Piritta Lumous ja kitaristi Henri Virsell. Virsell tunnetaan myös miksaajana (Diablo, Negative, Yö-yhtye) sekä Fantom Studion toisena omistajana. Lumous puolestaan on tehnyt omaehtoista uraansa vuodesta 1995 alkaen muun muassa kokoonpanoissa Mellow, Not Guilty ja Lumous sekä on valmistunut Turun Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2004.

Viime vuonna debyytti-levyn Jos Vain Kaiken Jättäisin julkaissut Seele tarjoaa kuulijalle väylän autonomisen ja urbaanin pop-rock-metalli-musiikin maailmaan, jossa punainen lanka kietoutuu yhtälailla perinteikkään kotimaisen melankolisen tulkinnan kuin elektronisen soundinkin ympärille. Yhtye yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia vaikutteita biisien ehdoilla. Raskaat riffit, iskevät melodiat ja tarttuvat kertosäkeet porautuvat kuulijan korvakäytäviin kuin pakasta vedetty Makitan iskuporakone kiviseinään.

Snovonne, Manzana ja Seele to 8.6. klo 21 Wanhassa Pankissa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset