fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ratamelojat mittelevät Ahvenistolla lauantaina – Luvassa tiukkaa kisaamista ja hämeenlinnalaisittain mielenkiintoisia lähtöjä

Vanajaveden Vesikot valmistautuvat isännöimään kansallista ratamelontakilpailua Ahvenistolla ensi lauantaina. Kuva: Riikka Helenius
Vanajaveden Vesikot valmistautuvat isännöimään kansallista ratamelontakilpailua Ahvenistolla ensi lauantaina. Kuva: Riikka Helenius

Vanajaveden Vesikot ry järjestää kansallisen ratamelontakilpailun ja juniori-cupin Ahveniston järvellä lauantaina 11.9.

Ahvenistolla melotaan myös Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n alaisen Special Olympics 200 ja 500 metrin lähdöt.

– Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan noin 80 ja lähtöjä kisataan koko päivän ajan kello kymmenestä neljää, viiteen asti, Vanajaveden Vesikkojen kilpamelonnasta vastaava valmentaja Jenni Setälä kertoo.

Uusi Short track Ahvenistolla

Uusi Short track -kilpailu melotaan osana SM-kisoja.

– Suomen Melonta- ja Soutuliiton Rata- ja maratonjaosto päätti keväällä, että maratonin Short track Suomen mestaruuksista ja nuorisomestaruuksista kilpaillaan Hämeenlinnassa Ahveniston kilpailun yhteydessä, eli Short track on ensimmäistä kertaa mukana SM-kisoissa.

Matkaa siinä on 3 500 metriä ja kanto-osuuksia kaksi.

– Short track -kisaan on ilmoittautunut runsaat 40 osallistujaa, Setälä tietää.

Paikallinen seura kärkikahinoissa

Vanajaveden Vesikot on pärjännyt hyvin tällä kaudella.

Seura on kolmas Suomen Cupissa sekä nuorten että aikuisten puolella. Jaakko Hippeläinen ja Otto Sivula ovat Suomen huippuja omassa ikäluokassaan.

– 14-vuotiaiden poikien sarjoissa nähdään varmasti myös hämeenlinnalaisittain mielenkiintoisia lähtöjä. Odotettavissa on tasaista, tiukkaa kisaa, Setälä arvioi.

Treenit sujuneet korona-aikanakin

Korona ei ole hidastanut Vesikkojen harjoittelutahtia.

– Talvella, kun meillä ei ollut sali- eikä uimahallivuoroa, hiihdettiin ja keväällä päästiinkin jo vesille, valmentaja kertoo.

Palkintojenjaossa ei kuitenkaan kätellä, eikä mitaleja pujoteta voittajien kaulaan.

Vanajaveden Vesikoiden isännöimät kotikisat käydään Ahvenistolla kauden päätteeksi syyskuussa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset