fbpx
Kaupunkiuutiset

Rautaisannos tanssia koko viikoksi

Tehdas tanssii -festivaali starttaa tulevana maanantaina. Luvassa on tanssikursseja, tanssiesityksiä sekä torijameja. Hämeenlinnan Tanssin Tehdas -yhdistyksen 3.–9. elokuuta järjestämän tanssitapahtuman pääpaikka on Verkatehtaalla, mutta tanssi levittäytyy myös torille.

Torijamit pyörähtävät torilla maanantaista perjantaihin aina puoleltapäivin.

– Järjestämme torin ilmaistapahtumassa tanssivartteja, joissa voi kokeilla eri tanssilajeja. Luvassa on hämeenlinnalaisten harrastajien tanssiesityksiä ja tanssiammattilaisten haastatteluja. Perjantaina torilla esiintyy ruotsalainen ReAct! -katuteatteriryhmä, yhdistyksen varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja Tuula Penttilä kertoo.

Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran, mutta ensimmäistä kertaa viikon mittaisena.

– Tanssitapahtuma on sisällöllisesti valtakunnallista huipputasoa. Haluamme tehdä tästä vuotuisen koko kaupungin tapahtuman, Penttilä visioi.

Lähes akrobatiaa

Verkatehtaalla Virpi Juntti ja Maria Nurmela vetävät nykytanssikursseja niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin. Pääopettaja Jarkko Mandelinin mestarikurssi on suunnattu edistyneille tanssinopiskelijoille.

– Mestarikurssille on ilmoittautunut osallistujia ympäri Suomea, mikä oli meille yllätys, yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Kunnari hehkuttaa.

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mestarikurssilaiset harjoittelevat festivaaliviikon aikana Mandelinin teoksen Jean Sibeliuksen musiikkiin, ja esittävät teoksen lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8.

Lisäksi Verstas-näyttämöllä nähdään perjantaina 7.8. Kinetic Orchestran Myrskyjä vesilasissa.

– Kysymyksessä on Mandelinin oma ryhmä, ja esitys voisi kiinnostaa myös miehiä, sillä ryhmän liikekieli on akrobaattista, jopa katutanssiin viittaavaa, Kunnari kuvailee.

Tanssija Sini Mäenpään sooloteos saa kantaesityksensä Tehdas tanssii -festivaalilla. Mäenpään & Mandelinin Kahden nykytanssiteoksen yhteisilta nähdään Verstas-näyttämöllä lauantaina ja sunnuntaina.

Iltakursseilla on vielä tilaa, lisätietoa: www.facebook.com/tanssintehdas. Lippuja esityksiin: lippupiste.fi ja keskiviikosta lähtien teatterin lipunmyynnistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset