fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Räväkkää räppiä steroideista

Räppäri Matti (vas.) ja Sami Huhtala musiikkivideon kuvauksissa.

Hämeenlinnalainen stand up -koomikko ja näyttelijä Sami Huhtala taiteilijanimeltään XL Sami on tehnyt kappaleen, jossa räpätään steroideista. Biisistä tehtiin myös humoristinen musiikkivideo, jossa Huhtala esiintyy yhdessä räppäri Matin kanssa. Huhtala kertoo idean biisiin lähteneen siitä, että häntä ärsyttää, ettei steroidien käytöstä puhuta.

– Ihmiset eivät ymmärrä sitä, että kun urheilija on maailman huipulla, hän ei ole siellä ilman kemiaa. Se on fakta. 1950-luvulta lähtien on tehty ennätyksiä kemian avulla. Mielestäni se on kaksinaismoralismia, että ihmiset haluavat, että ennätyksiä rikotaan, mutta silti dopingin käyttö on pahasta, Huhtala sanoo.

Huhtala on sitä mieltä, että doping tulisi sallia.

– Sitten oltaisiin kaikki samalla viivalla ja kaikki voisivat vetää mitä huvittaa. Siksi vain harvat suomalaiset pärjäävät, koska meillä on maailman tiukin dopingvalvonta. Esimerkiksi vuonna 2016 käytettiin antidopingiin 3 miljoonaa euroa. Annetaan nekin eurot vanhuksille ja veteraaneille, niin menevät hyvään tarkoitukseen ja samalla meidän urheilijat alkaisivat pärjäämään. Jos meillä olisi samanlainen dopingvalvonta kuin esimerkiksi Amerikoissa, Itäblokin maissa tai saati Afrikassa, niin kyllä täälläkin urheilijat pärjäisivät, Huhtala tilittää.

 

Steroideista kertovaa musiikkivideota on kuvattu pääasiassa Hämeenlinnassa useissa eri paikoissa muun muassa Kirkkopuistossa viimeisen kuukauden aikana. Videon on kuvannut hämeenlinnalainen 4k-media Toni Helaakoski ja Tero Ruukki. Huhtala tunsi Helaakosken entuudestaan ja sitä kautta videon suunnittelu lähti käyntiin. Videon käsikirjoituksesta vastaa Markus Tilli.

Lisää materiaalia on kuvattu myös Turengin paikallisessa marketissa sekä Vantaalla Villa Grandessa.

– Videolla vilahtaa myös stand up -koomikko J.P. Kangas, Renne Korppila ja neljä fitness-naista sekä yksi kehonrakentajanainen. Todella upea porukka oli mukana. Oli todella hauskaa tehdä, rennolla meiningillä, mutta silti vähän tosissaan.

Kappaleen on säveltänyt Mauri Suomivuori ja räppäri Matti on sanoittanut lyriikat Huhtalan kertomien tarinoiden perusteella.

– Biisin sanat ovat täyttä faktaa ja siksi videossa on koominen vastapaino. Musiikkivideo on tehty huumorilla eli ei todellakaan mitään tosikkomeininkiä. Tykkään sanaleikeistä ja niitä riittää niin sanoituksissa kuin videollakin, kuten t-paitojen tekstit. Vakavaa videota ei katsoisi kukaan, Huhtala naurahtaa.

 

Huhtalalla riittää kiirettä. Stand up -keikkojen lisäksi hän käsikirjoittaa minisarjaa yhdessä J.P. Kankaan kanssa ja näyttelee muutamassa elokuvassa.

– Uusia biisejä ja musiikkivideoita on myös tulossa. Olen myös kansanedustajaehdokkaana ensi kevään vaaleissa, Huhtala paljastaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

XL Sami & Matti: Kasvutarina on katsottavissa 4k-median Facebook -ja YouTube-kanavilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset