Kaupunkiuutiset

Ravintolat löivät hynttyyt 
yhteen Raatihuoneenkadulla

Raatihuoneenkadun ravintoloitsijat ovat aloittaneet yhteistyön ja julistaneet perinteikkään väylän Ravintolakaduksi.

– Tavoitteena on saada lisää pöhinää ja elämää keskustaan, Outi Mertamo Resta Investistä sanoo.

– Haluamme saada kaupunkilaiset havahtumaan, kuinka monipuolista tarjontaa tältä kadulta löytyy.

Liittoutuma panostaa jatkossa yhteismarkkinointiin ja tapahtumiin. Päänavaus on tulossa 12. maaliskuuta After Ski -teemalla.

– Ihmiset voivat käydä rinteessä tai muuten vain liikkumassa ja nauttia ulkoilun jälkeen tai vaikkapa välissä Ravintolakadun antimista, Noora Vennamo Nooran viinibaarista kannustaa.

– Rinteeseen ei tietenkään ole pakko mennä, kuten After Skin henkeen joskus kuuluu, mutta Birgerin kautta pääsee myös laskettelemaan Sappeelle.

RAVINTOLAT ovat teettäneet yhteisen markkinointi-ilmeen, joka näkyy julisteissa, nettimainoksissa ja Facebook-sivulla. After Ski -tapahtuman yhteydessä järjestetään valokuvakilpailu, jossa voi ikuistaa itsensä rinteessä, tanssin pyörteissä tai munkkikahvien ääressä.

Muita tapahtumia ei ole vielä suunniteltu, mutta ilman muuta yksi vuoden tärkeimmistä tulee ajoittumaan Iron Maiden -yhtyeen kesäisen vierailun ajalle.

– AC/DC-keikan jälkeen on ollut puhetta keskustan kyltityksistä, Mertamo kertoo.

– Viime kesänä ulkopaikkakuntalaiset ihmiset eivät löytäneet linja-autoasemalta keskustaan ja parissa aseman lähellä olevassa paikassa oli valtavat jonot. Nyt olisi tarkoitus saada asiakkaat jakautumaan useampiin ravintoloihin.

OLUTRAVINTOLA Birgerin Mika Partasen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun keskustan ravintolat tekevät vastaavaa yhteistyötä.

– Olemme tavanneet keskustayhdistyksen kokouksissa ja muissa palavereissa, mutta vastaavaa ponnistusta ei ole ainakaan minun 17-vuotisen historiani aikana tehty, Partanen tuumaa.

– Nyt löytyi oikea porukka ja idea vain keksittiin yhtenä aamuna.

Ravintolakulttuuri on viime vuosikymmenien aikana paljon muuttunut ja ihmiset kaipaavat yhä useammin ohjelmaa tai tapahtumia lähteäkseen kaupungille iltaansa viettämään.

– Maailman ja aikojen muuttuessa yhteistyön merkitys korostuu, Wanhassa Pankissa kokoontuneessa aivoriihessä pohdittiin.

– Ravintoloiden ei kannata olla napit vastakkain, sillä kaikki hyötyvät, kun väki lähtee liikkeelle. Ravintoloiden isoimpia kilpailijoita eivät ole toiset ravintolat, vaan kotiin jäävät ihmiset.

RAVINTOLAKADUN verkostossa ovat mukana Birger, Nooran Viinibaari, Skogster, Piparkakkutalo, Albertin kellari, Green Laurell, Popino, Popino Street Food & More, Birgitta, Wanha Pankki, Emilia, UP, Huviretki, Hemingway´s, Night Life sekä osoitteeseen Linnankatu 1 avautuva uusi ravintola.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset