fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Korona ajoi ravintoloitsijat ahtaalle - Huoli ja hämmennys on kova

Paula Vigilant on huolestunut poikkeustilanteen vaikutuksista koko ravintola-alaan. Kuva: AP Sarjanto, arkisto
Paula Vigilant on huolestunut poikkeustilanteen vaikutuksista koko ravintola-alaan. Kuva: AP Sarjanto, arkisto

Suomen hallitus päätti maanantaina toimista koronaviruksen torjumiseksi. Muun muassa julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Albertin Kellarin esimies Paula Vigilant oli tiistaina huolissaan tilanteen vaikutuksista ravintola-alalle.

– Joudumme pohtimaan tilannetta monelta kantilta. Keskustelemme asiasta tarkemmin tänään Tawastia Groupin toimitusjohtajan ja ravintolatoimenjohtajan kanssa. Odotamme eduskunnan päätöstä ja katsomme myös, mitä muut ravintolat tekevät. Omana toiveenani on, että saamme pitää ravintolaa auki.

Vigilantia mietityttää, miten koko alalle mahtaa käydä.

– Tilanne koskee koko Suomea. Luonnollisesti ohjelmaa ei saa ravintoloissa järjestää.

Hän kritisoi hallitusta siitä, että vastuu sälytetään yrittäjien kontolle.

– Olisi hyvä saada suositusten sijasta suoria ohjeita ja kieltoja. Jos ravintola määrättäisiin suljettavaksi, silloin kustannuksiin osallistuisivat myös valtio ja vakuutusyhtiöt. Nyt pallo on heitetty yrittäjille. Julkinen kokoontuminen on kielletty, kuten erilaiset kaupungin tapahtumat, mutta ravintolassa kokoontuminen ei ole julkista kokoontumista.

Suositukset tulevat voimaan keskiviikosta lähtien.

– Vastuu jää meidän päähän rankasti. Jos ravintola sulkee, kaikki jää yrittäjän kontolle. Samalla kun pääministeri Sanna Marin painotti, että yritysten tulee pitää huolta henkilökunnasta ja että talouden tulee toimia, jätetään yrittäjät ilman tukea.

Päätöksiä odotetaan

Suisto-klubin yrittäjä Ukri Kokkonen odotti tiistaina AVI:n päätöstä, miten se tulkitsee kymmenen hengen kokoontumiset, ennen kuin aikoi tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen.

– Jos kokoontumisrajoitus ei koske ravintoloita, baari on tarkoitus pitää auki, mutta supistetuilla aukioloilla. Tietenkin vaikka toiminta supistuu, kulut pysyvät ennallaan. Jos asiakkaita ei tule, on turha pitää paikkaa avoinna.

Tilanteen vaikutus saa yrittäjän mietteliääksi.

– On erittäin pelottavaa, miten tästä selvitään. Toivottavasti saamme laskut pysäytettyä ja kulut minimoitua. Ja toivon, että pääsemme jatkamaan normaalisti, kun tilanne on ohi.

Lue lisää: Suiston viiden vuoden saneerausohjelma saatiin päätökseen

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset