fbpx
Kaupunkiuutiset

Reijo Sillanpään lähtösaarna heinäripissä

Tulevana sunnuntaina 3. heinäkuuta Vanajan kirkonmäellä vietetään heinärippiä kello 10. Heinärippi on kesäinen jumalanpalvelus, jossa seurakunta istuu sään salliessa kirkon pihamaalle asetelluilla penkeillä.

Kun messussa koittaa saarnan aika, pastori Reijo Sillanpää kiipeää keskiaikaisen kivikirkon seinän sisällä kulkevaa käytävää pitkin ulkosaarnastuoliin ja puhuu kirkkokansalle kirkon länsipäädyn seinässä olevasta ikkunasta.

Sillanpää saarnaa heinäripissä viimeistä kertaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pappina, sillä hän pitää lähtösaarnansa jäädessään eläkkeelle.

Reijo Sillanpää tuli töihin Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan vuonna 1996. Diakoniatyön pappina hänelle ovat tulleet tutuiksi niiden ihmisten tarinat ja tunnot, joille elämä on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Sillanpää on sanonut palanneensa kohtaamisista usein satutettuna, mutta armoa täynnä.

– Olen kiinnostunut ihmisistä ja koetan ottaa ihmisen sellaisena, kuin hän on. Kun tapaan heitä toimituskeskusteluissa, ei tulisi mieleenkään lähteä ohjaamaan, vähentämään tai kieltämään kenenkään ajattelua tai kokemuksia. Kuoleman ja syntymän hetkellä olemme kaikki samassa asemassa, hän sanoo.

Jumalanpalveluksen jälkeen on Sillanpään lähtöjuhla kirkon vieressä olevassa Vanajan seurakuntakodissa, tarjolla on lohikeittoa ja juhlakahvit. Liturgina messun toimittaa Sampo Kujala. Kanttorina on Markku Sintonen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset