Kaupunkiuutiset Renko

Rengia tuikkii valona Rengossa – Heikki Salon ravintolasta on tullut kylän tapahtumien ja livemusiikin keskus

Heikki Salo on hankkinut Rengiaan omat bändikamat. Tällä viikolla ravintolassa vieraili myös kirjailija Tapani Bagge haastattelijoineen. Kuva: Heli Karttunen
Heikki Salo on hankkinut Rengiaan omat bändikamat. Tällä viikolla ravintolassa vieraili myös kirjailija Tapani Bagge haastattelijoineen. Kuva: Lea Karmala

Cafe Bar Rengiassa vieraili hämeenlinnalainen kirjailija Tapani Bagge alkuviikosta julkistamassa Vieras maa -kirjansa. Sen päähenkilö Ruusu on kotoisin Rengosta. Baggen ilta on esimerkki siitä, miten erilaisia tilaisuuksia Rengiassa nykyään pidetään, lauantaisten musiikkikeikkojen lisäksi.

– Pienessä kylässä on tarjottava monipuolista palvelua. Meillä on bändikamat, biljardipöytä, pubitikat ja sporttipubimaiseen tyyliin kolme televisiota. Uusimpana puolen vuoden ajan on järjestetty isoja pokeriturnauksia karsintoina vielä isompiin turnauksiin. Porukkaa käy kaikissa tapahtumissa hyvin noin sadan kilometrin säteeltä, ravintolan yrittäjä Heikki Salo kertoo.

Soittimia ja muita bänditarvikkeita Salo hankki siinä toivossa, että taloon saataisiin nuoria musiikin harrastajia treenaamaan ja myös esiintymään. Hän haluaa antaa aloitteleville yhtyeille mahdollisuuden päästä esiin.

Päivisinkin Rengia on tärkeä kokoontumispaikka, sillä Rengossa ei enää juuri ole muita kokoustiloja. Ovet ovat olleet kyläläisille avoimina veloituksetta.

Uusia juttuja kehitteillä

Salo on pyörittänyt Rengiaa jo 8,5 vuotta ja viimeiset pari vuotta niistä yksinään. Aamulla ravintolassa kahvitellaan, päivällä syödään lounasta, ja viikonloppuisin myynti painottuu alkoholiin. Yrittäjä vakuuttaa, että ravintola on hyvissä kantimissa, ja uusia juttuja on koko ajan kehitteillä.

Huhtikuun 11. päivänä liveiltaan tulee vieraaksi italialainen mestarikitaristi Tommy Vitaly. Hän kävi Rengiassa esiintymässä myös reilut kaksi vuotta sitten.

– Vitalylla on nyt kolme keikkaa Suomessa: Oulussa, Jyväskylässä ja meillä, Salo myhäilee salaperäisenä.

 

Jykä (vas.) ja Hape kävivät Rengian yrittäjän Heikki Salon juttusilla tutkailemassa tulevaa keikkapaikkaansa. Kuva: Lea Karmala
Jykä (vas.) ja Hape kävivät Rengian yrittäjän Heikki Salon juttusilla tutkailemassa tulevaa keikkapaikkaansa. Kuva: Lea Karmala

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset