fbpx
Kaupunkiuutiset Renko

Rengialla ei hätää – Vuoden yrittäjä Heikki Salo ei suostu murehtimaan koronarajoituksia

Heikki Salo pyörittää Cafe Bar Rengiaa yksin.

Rengon vuoden yrittäjäksi äskettäin valittu Heikki Salo tähtää Rengia-ravintolansa kanssa jo ensi kesään. Hän ei kuitenkaan paljasta mitä kaikkea mahdollisesti on luvassa, jos siihen mennessä korona saadaan selätettyä.

Salo ei suostu synkistelemään asioita, joille ei itse voi mitään.

– Kaikki otetaan vastaan mitä tulee. Mitään hätää ei ole, ja murehtimaan on turha jäädä. Toisaalta olen nyt saanut vähän myös levähtää, hän hymähtää.

Cafe Bar Rengia toimii Salon mukaan periaatteessa normaalisti, vain aukiolot ja lounasjutut ovat muuttuneet. Kahvia, alkoholia ja grilliruokaa on tarjolla, mutta yhtäkään keikkaa hän ei ole uskaltanut pistää kalenteriin. Lyhyelläkin varoitusajalla hän kyllä saa taas esiintyjiä paikalle, sillä tulijoita olisi hyvin tyrkyllä.

Turvatoimet otettu hyvin

Salo kiittelee renkolaisia siitä, että koronaan ja sen vaatimiin turvatoimiin osataan suhtautua oikein.

– Hyvin ovat kävijät ottaneet onkeensa. He uskovat heti, jos sanotaan, että nenä vuotavana ei pidä tulla ravintolaan. Käsihygienia ja saippuan käyttö ovat ihan a ja o. Ja onhan tämä pienessä kyläyhteisössä ihan eri kuin isossa kaupungissa, kun ihmiset tuntevat toisensa.

Rengia on Salon mielestä siinäkin mielessä turvallinen paikka, että siellä on paljon tilaa. Eri seurueet pystyvät olemaan omissa pöydissään välimatkan päässä toisista.

Syksy haasteellista aikaa

Vuoden yrittäjä -tunnustuksen perusteluissa mainitaan meriittinä Heikki Salo Ky:n aktiivisuus ja toimeliaisuus yhteisön elinvoiman eteen. Mies kertoo olevansa otettu kunniasta.

– Aina se hyvältä tuntuu, kun on huomattu. Olenhan minä 27 vuodessa aika paljon ehtinyt yrittää, hän tuumaa.

Mennyt kesä oli Rengian kannalta loistava, ja Salo toivookin, että ensi kesästä tulisi vähintään yhtä hyvä.

– Syksy on ravintolalle aina terassikauden loppumisen jälkeen muutenkin haasteellista aikaa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset