fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Rengon koululaiset saivat turvaa pimeään, Isännöinti Kuvaja nappasi voiton ja Luolajassa juhlistettiin MM-mitalia

Myös Hämeenlinnan seudun Sotainvalidiosasto ja Naisjaosto sekä Hämeenlinnan yrittäjät juhlivat ja Svenska veckanin kielisauna lämmitti monia.
Tapahtumassa poliisi piti koululaisille myös ”polkupyöräratsian". Kuva: Muu
Tapahtumassa poliisi piti koululaisille myös ”polkupyöräratsian".

Rengon koululaisille turvaa pimeään

Rengon Säästöpankkisäätiö järjesti Rengon koululla hienon tapahtuman, jossa poliisi oli mukana kertomassa 3.- ja 4.-luokkaisille polkupyöräilijöiden liikenneturvallisuudesta.

Samalla Säästöpankkisäätiö jakoi kaikille koululaisille polkupyöriin kiinnitettävät etu- ja takavalot sekä heijastimet liikenneturvallisuuden ja näkyvyyden parantamiseksi. Säätiöstä paikalla olivat puheenjohtaja Sami-Jussi Talpila ja Jari Lauttia.

 

Isännöinti Kuvaja voitti Isännöintiyritys 2021 -palkinnon. Kuva: Olli-Pekka Latvala

Isännöinti Kuvaja voittoon

Isännöintiliiton palkintokilpailussa etsittiin vuoden parasta isännöintiyritystä, joka on myös erinomainen työpaikka. Voiton nappasi Hämeenlinnalainen Isännöinti Kuvaja Oy.

– Kun työnantajana annan työntekijöille hyvät resurssit ja vapautta työn tekemisen tapoihin, silloin myös saan vastineeksi vastuuta ottavia työntekijöitä, toimitusjohtaja Seppo Kuvaja sanoo.

Yleisöäänestykseen edenneet finalistit oli valinnut asiantuntijoista koostunut palkintoraati.

 

Kushin-Kan ry juhlisti Virve Vanhakosken MM pronssia mitalikahvitilaisuudella.

Luolajassa juhlistettiin Virve Vanhakosken MM-mitalia

Kushin-Kan ry juhlisti Virve Vanhakosken MM-pronssia mitalikahvitilaisuudella Luolassa viime sunnuntaina.
Paikalla oli ystävien ja treenikavereiden lisäksi tukijoita ja kaupungin edustajana Helena Lehkonen.

 

Poltinahon seurakuntasalissa 4.11. juhlan alkua oli odottelemassa muun muassa sotainvalidejamme, ikähaitarin ollessa 104 vuodesta 96 vuoteen. Kuva Jaakko Virtanen

Sotainvalidiosasto ja Naisjaosto juhlivat

Hämeenlinnan seudun Sotainvalidiosasto vietti 81- ja Naisjaosto 76-vuotisjuhlia 4.11. Poltinahon seurakuntatalolla. Pyöreitä vuosia ei koronan vuoksi voitu juhlia vuosi sitten.

Juhlassa esiintyivät Varusmiessoittokunta, Hämeenlinnan Mieskuoron Seniorit ja oma väki sekä lausuja Tuula Salin. Juhlapuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen. Tervehdykset juhlaan toivat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntapastori Mika Juppala, Panssariprikaatin apulaiskomentaja Oula Asteljoki ja Sotainvalidien Veljesliiton pääsihteeri Seppo Savolainen.

 

Hämeenlinnan yrittäjien yrittäjäjuhla kokosi yrittäjät yhteisen pöydän ääreen.

Yrittäjien juhlahumua

Hämeenlinnan yrittäjät pääsivät kokoontumaan ja juhlimaan viimein viime viikonloppuna.

Korona on verottanut ja vaikuttanut monen paikallisen yrittäjän toimintaan. Nyt he pääsivät jakamaan kokemuksia yhteisiin yrittäjäjuhliin, jotka järjestettiin Upseerikerholla.

 

Päiväkoti Jappebossa nähtiin Teater Tapirin esitys Myrabell, den sexbenta konstnären. Kuva: Birgitta Hendrell-Oinonen

Svenska veckan lämmitti hyvän kielisaunan

Svenska veckan kierähti voiton puolelle sunnuntaina 7.11. Hämeenlinna kylpi jo kolmatta kertaa viikon ajan kunnon kulttuuri- sekä kielisaunassa ja tuhat ihmistä kylpi mukana.

Paljon mahtui viikkoon. Hämeenlinnan Lyseon Lukiossa ja Kaurialan Lukiossa 500 lukiolaista näki, kuuli ja ymmärsi ammattihauskuuttaja Mikael Gussen Hurra en hurri – yhden miehen näytelmän.

Kirjaston Avolavalla vietettiin kirjailijailtaa kahdella kielellä, keskustelijoina kirjailijat Juha Itkonen ja Johanna Holmström.
Lisäksi Kino Tavast ry pyöritti kouluissa elokuvaviikkoa ruotsiksi ja språkambassadöörit kertoilivat valtakunnan radiossa työstään lukiolaisten parissa.

Perjantaina oli jo perinteikäs ravintolailta, tällä kertaa Scandic Hämeenlinna Cityn Torilla.

Lauantaina Svenska dagenina kirkossa pidettiin kaksikielinen jumalanpalvelus ja päivällä Taidemuseossa oli ruotsinkielinen opastus Ars Fennica 2021 -näyttelyssä. Lauantaipäivä päättyi Sibeliuksen syntymäkodissa vietettyyn juhlakonserttiin, jossa Tavastsvenskar rf. myönsi samalla Sibelius-opistolle kaksi stipendiä.

Sunnuntaina 7.11. Svenska veckan laulettiin odottamaan ensi vuotta. Raatihuoneen kaksituntisessa juhlassa Leena Aarnipuu säesti ja Juhani Koivisto sekä Petteri Kaleva vetivät yhteislaulujuhlan kahdella kielellä.

Tavastsvenskar rf kiittää kaikkia yhteystyökumppaneitaan viikon onnistumisesta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset