fbpx
Kaupunkiuutiset Renko

Rengon posti muutti Raparperiin

Ranjit Kumar Prabhakaran tarjoilee syötävää terassipöytään Tanja Seppäselle ja Pasi Taloselle.

Syyskuun alusta lähtien Rengon asiamiesposti on ollut Café Raparperissa Topenontiellä. Postin asiakkaat voivat hoitaa asioitaan nyt myös sunnuntaisin.

Kahvilaa on pyörittänyt viime vuodesta lähtien Ranjit Kumar Prabhakaran. Hän on laittanut pikkuhiljaa vanhan huoltamorakennuksen paikkoja kuntoon ja uusinut muun muassa ulkoterassin.

B-oikeudetkin kahvilassa on, ja perinteisten kahvin ja pullan lisäksi siellä on tarjolla keittolounasta arkisin. Myös Veikkauksen piste löytyy kassalta.

– Kesä meni hyvin. Kahvila kehittyy pikkuhiljaa, ja pian pidämme postin avajaiset, yrittäjä iloitsee.

Kyläläiset ovat ottaneet Prabhakaranin mukavasti vastaan, ja kahvilasta on tullut paikallisille suosittu kohtaamispaikka. Muun muassa huru-ukkojen ryhmä aloittaa päivänsä turinoimalla kupposen ääressä pöydässä.

Paikkakuntalaiset Pasi Talonen ja Tanja Seppänen kertovat käyvänsä Raparperissa joka aamu kahvilla, välillä päivisin syömässä ja vielä illallakin poikkeamassa. Kahvilassa pysähtyy usein myös motoristeja ja kuulemma julkkiksiakin, kuten kirjailija Kari Hotakainen ja viihdetaiteilija Erkki Liikanen.

Prabhakaran on tullut viime vuosina tunnetuksi Hämeenlinnan keskustassa pitämistään jäätelö- ja grillikioskista.

– Kaikki sai alkunsa, kun Yle haastoi pari vuotta sitten tekemään Suomi-tekoja. Mietin, miten pystyisin työllistämään nuoria, ja vaimoni ehdotti jäätelökioskia. Reskalla kaksi kesää ollut kioskini työllisti kolmesta neljään nuorta, hän kertoo.

Jäätelön jälkeen Prabhakaran kokeili grillivaunua torilla. Pian hän kuitenkin huomasi, että hänen olisi itse pitänyt olla siellä töissä öisin, eikä se olisi onnistunut, koska hänen päätyönään on hoitajana työskentely sairaalassa.

Ensimmäinen Café Raparperi avasi ovensa viime vuonna Hattelmalantiellä. Pian sen jälkeen Rengossa tuli hakuun uusi kahvilayrittäjä. Loppukesästä Prabhakaran osti lisäksi Katumalla olevan Katumixerin liiketoiminnan.

Café Raparperi ja asiamiesposti avoinna ma–pe klo 6–20, la klo 8-20 ja su klo 8-18. Kaikille avoimet postin avajaiset la 29.9.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset