fbpx
Kaupunkiuutiset Renko

Rengon taajamassa raitti on hiljainen – Korona hiljensi kylän

Lukemista harrastava Raili Kesanto valitsi ennen karanteenia kirjastosta ajankulukseen muun muassa Miina Sillanpään nuoruudesta kertovan kirjan. Kuva: Lea Karmala

Rengon keskustassa ihmisten liikkuminen on koronaepidemian takia muiden taajamien tapaan hiipunut entisestään. Myös Raili Kesanto on huomannut sen raitilla kävellessään.

– Kylä on hiljentynyt. Mutta ei auta marista, pitää pärjätä näin, eikä tälle mitään voi. Hätää ei kuitenkaan ole, huumoria täytyy pitää yllä, hän sanoo.

Kesanto kertoo olevansa kova lukemaan, se helpottaa ajanviettoa kotona. Ennen kirjaston sulkeutumista hän kävi hakemassa pinon lainakirjoja kotiinsa. Hän sanoo pärjäävänsä muutenkin itsenäisesti, ja tarvittaessa hän saa apua tutuilta.

– Ystävä on käynyt kaupassa ja tuonut minulle mitä olen pyytänyt. Paljonkos sitä yksi ihminen tarvitseekaan, ja onhan minulla pakkasessakin jotain syötävää.

Puhelin on Kesannolta ollut näinä päivinä kovassa käytössä.

– Juuri sanoinkin, että puhelinlaskuni nousevat nyt, mutta onneksi puhelut ovat nykyään halpoja. Jonkun kanssa täytyy puhua, ettei tule mykäksi. Kylällä jos tulee joku vastaan, siinäkin voi muutaman metrin päästä jutella, mutta vastaantulijoita ei juuri ole ollut, hän naurahtaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset