Kaupunkiuutiset Renko

Rengon vastaanottokeskuksessa aiemmin asunut Ahmed Thamer pitää oman taidenäyttelyn – Nyt töistä välittyy jo iloa

Ahmed Thamer piirtää mielellään hiilellä musta-valkoisia kuvia.

Aiemmin Rengon vastaanottokeskuksessa asunut Ahmed Thamer on tuonut taidettaan tutun kylän asukkaiden ihailtavaksi. Kolmisen vuotta sitten hänellä oli samoilla seinillä muutama teos esillä yhteisnäyttelyssä, mutta nyt hän pitää ensimmäisen ihan oman näyttelyn.

Thamerin olemuksesta ja myös töistä huokuu ilo, toisin kuin edellisen näyttelyn aikoihin. Tuskaisen oleskeluluvan odottelun jälkeen hän on saanut elämänsä järjestykseen Suomessa. Hän opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa kokiksi, ja parhaillaan hän suorittaa hotellissa kahden kuukauden työharjoittelua. Suomen kielikin on alkanut sujua mukavasti.

– Opiskelu ja työharjoittelu vievät nyt paljon aikaa. Sen takia en ehdi juuri tehdä taidetta vaikka haluaisin. Aina, kun on vähänkin aikaa, piirrän kuvia, hän kertoo.

Aiemmin Thamer on ollut työharjoittelussa päiväkodissa, missä hän piirsi yhdessä lasten kanssa.

 

Thamer kertoo taidetta tehdessään miettivänsä, millaisista piirroksista ja maalauksista ihmiset tykkäävät. Hän on huomannut, että suomalaiset pitävät musta-valkoisista kuvista, ja niitä on myös näyttelyssä mukana. Hän on piirtänyt hiilellä muun muassa maisemia, henkilökuvia ja kukkia.

Näyttelyn nimikkotyö Babylon on kuitenkin hyvin värikäs. Nimensä mukaisesti se kuvaa historiaa. Värissä kylpee myös Vapahtajan odotus -pastellimaaluas, joka Thamerin mukaan symboloi yhteistä asiaa kaikille uskonnoille.

Kaikki Thamerin työt ovat syntyneet Suomessa. Hän tekee niitä kotonaan Hämeenlinnassa. Tulevaisuudessa hän aikoo pitää näyttelyn myös nykyisessä asuinkaupungissaan, esimerkiksi kirjastossa, mutta aika ja paikka ovat vielä mietinnässä.

Ahmed Thamerin piirustuksia ja maalauksia Rengon kirjastossa, Rengonraitti 7, 30.4. asti, avoinna ma–ke 12–19, to–pe 10–16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset