fbpx
Kaupunkiuutiset Renko

Renkolaisen Jaana Niittymäen unelma omasta hoitolasta muuttui todeksi – Hän haluaa antaa ihmisille vapautuksen hetkiä kiireistä ja paineista

Jaana Niittymäki haluaa hoitaa ihmisiä käsillään, mutta myös gua sha -välineet kuuluvat hänen valikoimiinsa. Kuva: Lea Karmala
Jaana Niittymäki haluaa hoitaa ihmisiä käsillään, mutta myös gua sha -välineet kuuluvat hänen valikoimiinsa. Kuva: Lea Karmala

Sairaahoitaja Jaana Niittymäki on tehnyt unelmastaan totta. Hän kouluttautui uudelleen ja perusti kotiinsa Hyvikkäläntien varrelle Hoitola Niityn, joka tarjoaa pehmeitä hoitoja ja kosmetologin palveluita.

Kesällä Niittymäki valmistui kosmetologiksi Riihimäen Hyriasta, ja nyt hänellä on loppusuoralla lymfaterapeutin opinnot Leppävirralla.

– Koulutus tuli eteen vähän kuin sattumalta. Uskon, että kohtalo johdatti. Olin kaksi vuotta opintovapaalla sairaanhoitajan työstä, jota tein parikymmentä vuotta. Ajattelen, että minulla on paljon annettavaa tulevaisuudessa, sillä olen hoitanut tosi vakavasti sairaita koko urani ajan. Tämä uusi työnikin on ihmisten hoitamista, hän pohtii.

Lymfaterapia rentouttaa syvältä

Lymfaterapeutti hoitaa turvotuspotilaita. Kun Niittymäki lokakuun alussa saa pätevyyden, hän voi alkaa antaa apua muun muassa syöpäpotilaille.

– Turvotuksen syy täytyy kuitenkin aina tietää, sillä ihan kaikille hoito ei sovi. Sitä käytetään kroonisilla kipupotilailla, se on hyvin syvärentouttavaa, ja se hoitaa myös ihoa ja kudoksen toimintaa. Menetelmä on vanha, mutta siitä ei tiedetä yleisesti vieläkään tarpeeksi, etenkään sitä, miten paljon se voi helpottaa oloa, hän sanoo.

Imusuonijärjestelmän tehtävänä on kuljettaa kehosta ylimääräiset aineet pois, kuten nesteet. Moni asia voi vaurioittaa systeemin toimintaa, esimerkiksi syöpähoidot, ruusu tai tulehdukset.

– Jokin pienikin asia voi sen laukaista turvotuksen. Turvotuksia on ihmisillä tosi paljon, eikä taustalla tarvitse aina olla vakavaa. Moni hyötyisi hoidosta, Niittymäki sanoo.

“Koskettaminen on terapeuttista”

Kosmetologi- ja lymfahoitojen lisäksi Niittymäki antaa intialaista päänhierontaa, reikihoitoja, kuumakivihierontaa ja klassista hierontaa. Hän on opiskellut myös gua shaa, jossa vartaloa tai kasvoja käsitellään kivisellä tai puisella rullalla. Lisäksi hän myy energisoivia kiviä ja kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

– Tykkään tehdä hoitoja käsin, koskettaminen on terapeuttista. Luulen, että tässä ajassa ihmiset elävät kovin kiireistä ja suorituskeskeistä elämää. Olenkin saanut palautetta, että tällaiset hoidot irtaannuttavat paineista ja vievät hetkeksi johonkin muualle.

Hoitola kotitalon yhteydessä

Asiakkaita Niittymäki ottaa vastaan arkisin ja myös viikonloppuisin Hyvikkäläntie 1360:ssa oman kotinsa entisessä varastotilassa, joka on sisustettu hoitolaksi.

– Olen hyvin esteettinen ihminen, ja oli tärkeää, että sain suunnitella hoitotilan viihtyisäksi. Toistaiseksi suurin osa asiakkaista on tullut omalta kylältä tai Janakkalan suunnasta, mutta puskaradio on alkanut toimia hyvin, hän iloitsee.

Hoitola Niitylle on näinä päivinä aukeamassa myös omat nettisivut.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset