Kaupunkiuutiset

Retkeilevä kaveriporukka on
 reissannut yhdessä 20 vuotta

Kuuden jalkapallojuniorin isät ystävystyivät 1990-luvulla huoltaessaan, kuskatessaan ja opastaessaan jälkikasvuaan harrastuksen parissa. Porukkaan kuuluvat Veijo Lehtimäki, Tapani Salokannas, Hannu Toivonen, Jarmo Eskelinen sekä poikien valmentajana toiminut Petri Puronaho. Alkuperäisessä sakissa oli mukana myös edesmennyt Kalevi Salonen.

– Pojista tuli aikuisia, mutta me isät lähdimme porukalla retkeilemään, Toivonen kertoo.

– 20 vuotta sitten kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen on reissu tehty melkein kerran vuodessa.

Ryhmä kutsuu itseään Hutlaari ry:ksi, mutta nimityksen merkityksestä ei ole hajua oikein kenelläkään. Ensimmäinen harjoittelupatikointi Aulangolta rantapaviljonkiin tehtiin vuonna 1996, mutta sittemmin matkat ovat pidentyneet huomattavasti. Pisin pyöräilly suoritettiin Hämeenlinnasta Härkätietä pitkin Maarianhaminan Eckeröön. Rankin patikointimatka tehtiin Kilpisjärveltä Haltin tuntumaan ja takaisin.

– Ollaan vedetty patikoiden tai pyörällä Hetta-Pallas, Lemmenjoki, Hossa, Ruunaankoski ja Evo. Ruunalla totta kai laskettiin kosket, Eskelinen luettelee.

– Patikoimassa sekä harjuksia pyytämässä olemme käyneet käsivarren hauiksen kohdalla Pöyrisjärvellä ja lohia Tornionjoella.

Ensi viikon alussa porukka suuntaa kolmeksi yöksi Kolille.

– Taas tehdään vähän erilainen retki, käydään Kolin päällä ja tehdään tällä kertaa vain päivävaelluksia. Ja kalastetaan tietysti, miehet sanovat.

Aika on kulunut kuin siivillä ja nyt on Hutlaarin mittarissa 20 vuotta. Merkkipaalua juhlitaan onkikilpailulla Aulangolla.

– Haluamme tutustuttaa ihmisiä luontoon ja jakaa myös kokemuksiamme. Olisi hienoa, jos saisimme paljon perheitä liikkeelle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset