fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kuukauden taiteilija Riikka Puumalainen tutkii outoja olentoja ja yhteyttä luontoon

Riikka Puumalainen kuvaa taiteessaan luonnonyhteyden vaikutusta psyykeen. Kuvassa teos Kuva: Muu
Riikka Puumalainen kuvaa taiteessaan luonnonyhteyden vaikutusta psyykeen. Kuvassa osa teoksesta Psykhe.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran Kuukauden taiteilija syys-lokakuussa on Riikka Puumalainen. Hänen teoksiaan on esillä Café Laurellissa ja lääkärikeskus Mehiläisessä 4.9.–31.10.

Café Laurellin näyttely Pieniä olentoja on kooste erilaisia mystisiä hahmoja. Puumalainen on taiteessaan kiinnostunut kuvaamaan erilaisia olentoja sekä voimakkaasti osana luontoa että niiden outoa, salattua puolta. Pienet luuranko-olennot myös pyrkivät kiteyttämään jotakin inhimillisestä tunnemaailmasta. Teokset ovat eri tekniikoita yhdistelevää metalligrafiikkaa.

Lääkärikeskus Mehiläisen Sisäinen voima -näyttely kuvastaa luonnon- ja maanyhteyden tuomaa voimaa ja vaikutusta ihmisen sisimpään ja psyykeen. Puumalaisen mukaan sisältä kumpuava alkukantainen yhteys voi olla ihmisen mielelle käsittämätöntä, mutta silti mitä tärkeintä. Teokset ovat puupiirroksia.

Työskentelyä taidegrafiikan parissa

Puumalainen on vuonna 1988 syntynyt hämeenlinnalainen taiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2017 ja muuttanut sittemmin takaisin synnyinkaupunkiinsa Hämeenlinnaan. Puumalainen kuuluu sekä Hämeenlinnan Taiteilijaseuraan että grafiikanyhdistys Paperihuoneeseen. Hän työskentelee lähinnä taidegrafiikan sekä akvarellien ja sekatekniikoiden parissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset