Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Rinkelinmäellä pelätään puun rojahtavan kuntopolun ja sähkölinjojen päälle

Rinkelinmäenkujan asukas Leena Segerman osoittaa kallellaan olevaa mäntyä, jota on seurattu silmä kovana lähiseudun taloista. Kuva: AP Sarjanto

Rinkelinmäenkuja 4 C:n takapihan tuntumassa ja kuntopolun varrella olevasta puusta on lähetetty useita palautteita kaupungille.

Yhdestä suunnasta katsottuna noin 20-metrinen mänty näyttäisi lepäävän melko turvallisesti monen puun tukemana, mutta juuri sähkötolpan kohdalta silmäiltynä se näyttäisi olevan vain omien oksiensa varassa.

– Puu on ollut monien silmäparien tarkkailun alla, lähitalon asukas Leena Segerman kertoo.

– Polulla kulkevat lapsiperheet ja metsäeskarilaiset, HPK:n pelaajat juoksevat intervallia ja ladulla hiihdetään. Eikö puu pitäisi kaataa, ennen kuin jotain hirveää tapahtuu? Kaiken lisäksi puun kohdalla oleva valaisin on rikki.

 

Puu on juurestaan halki ja on kuivunut ontoksi. Kuva: AP Sarjanto

Segermanin mukaan naapuritaloista on useita kertoja lähetetty asiasta palautetta Hämeenlinnan kaupungille. Ensimmäisen kerran yhteyttä otettiin kolme kuukautta sitten ennen lumien tuloa, mutta mitään ei ole kuulunut.

– Itse näin yhtenä päivänä kaupungin miehiä työskentelemässä puutavaralanssilla ja kävelin heidän luokseen kertomaan asiasta. Yksi metsuri tuli paikalle katsomaan puuta ja sanoi, ettei voi ruveta sitä kaatamaan ennen kuin saadaan sähkömiehet paikalle, Segerman sanoo.

 

Hämeenlinnan kaupunkirakennepalveluiden kunnossapidosta kerrotaan, että palautteet on huomioitu ja niihin on reagoitu.

– Olemme käyneet katsomassa paikkaa, joka on todella hankala. Sähkölinja pitäisi ensi pudottaa ja reitti katkaista, joten kyse on aika isosta hommasta, metsätalousinsinööri Mika Rantonen toteaa.

– Mitään välitöntä vaaraa ei ole ja puu kaadetaan ennemmin tai myöhemmin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset