Kaupunkiuutiset

Rippikouluun uusia satsauksia Hämeenlinnassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on päättänyt palkata ensi vuoden rippikouluihin kolmannen opettajan. Viime kesänä rippikouluja vetivät papin ja nuorisotyönohjaajan muodostamat työparit. Kolmas ohjaaja keskittyy erityisesti toimimaan isosten kanssa ja auttamaan heitä tehtävissään. Kolmannen ohjaajan tehtäviin palkataan kirkon työhön opiskelevia nuoria aikuisia, koska seurakunta haluaa tarjota työmahdollisuuksia erityisesti nuorille.

 Seurakuntaneuvosto päätti vahvistaa rippikoulutyötä viime kesän rippikoulupalautteita kuultuaan. Talouden tasapainottamisohjelman vuoksi syntyneet kaupunkiopetuspäivät päätettiin palauttaa leiripäiviksi ja tulevana kesänä rippikoululeirit kestävät yhtäjaksoisesti seitsemän päivää.

Edelleen leirit järjestetään pääosin seurakuntayhtymän omistamissa Loimalahden ja Syöksynsuun leirikeskuksissa. Vaihtoehtona nuorille on tarjottu vaellusrippikoulua Saariselällä sekä kaupunkikoulua, jossa opetusta on kello 9–16 ja illat ja yöt ovat vapaata.

 Vuoden 2015 rippikouluihin on ilmoittautunut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 420 nuorta, mikä on noin 88 % ikäluokasta. Valtakunnallisesti rippikoulun käy noin 82 % ikäluokasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset