fbpx
Kaupunkiuutiset

”Rippileirillä ollaan 
ihan vaan oma itsensä”

Kuvakortit katoavat yksi toisensa jälkeen pöydältä sen ympärille ryhmittyneiden isosten kätösiin. Jokainen saa valita kuvan, jonka kautta haluaa kertoa tuntemuksistaan lukuvuoden kestäneen isoskoulutuksen jälkeen ja edessä olevan rippileirin odotuksista.

Näin harjoitellaan vuorovaikutustilanteita ja toisen kuuntelemista.

– Tässä oppii kuuntelemaan ja kyselemään. Tällaista siellä tarvitaan: Läsnäoloa, kuuntelemisen ja olkapään lisäksi kertomuksia omistakin kokemuksista, isoset tuumivat.

Kommenteissa toistuu vilpitön halu keskittyä kuuntelemaan, kohtaamaan vieruskaveri.

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Karoliina Harhala kannustaa: Leirillä toivoisinkin jokaisen olevan ihan oma itsensä, sellainen kuin on.

Isoskoulutusta seurakunta on järjestänyt lukuvuoden aikana iltapäivisin. Koulutuksen puitteissa nuoret ovat osallistuneet seurakunnassa järjestettyihin tilaisuuksiin ja olleet niitä myös järjestelemässä.

Koulutuksessa on viime kesänä ripille päässeitä nuoria ollut kolmetoista. Leireillä heidän lisäkseen on henkilökunnan lisäksi myös vanhempia, jo muutama vuosi sitten isosina toimineita.

– Isoseksi halusin lähteä sen vuoksi, että omasta rippileiristäni pidin paljon. Siitä jäi hyvät muistot ja haluan jakaa samoja tunteita muillekin, tiivistää Karita Vuorinen.

Oskari Arola kertoo kokeneensa homman omakseen ja päättäneensä ryhtyä siihen jo omalla leirillään viime kesänä.

– Haluan nähdä asiassa myös isospuolen ja osaltani tuoda riparilaisille kaikkea hyvää.

Kevään viimeisen oppitunnin päätteeksi ryhmä asettuu käsi kädessä kuuntelemaan papin, Iina Jokilaakson, ja Karoliina Harhalan lämminsanaisia evästyksiä: Yritetään löytää yhteinen sävel. Tarvitsemme toinen toisiamme sen lisäksi, että olemme sitoutuneita ja luotettavia tehtävissämme. Isosena saatte erilaisen kokemuksen, löydätte ja joudutte ottamaan käyttöön ominaisuutenne ja taitonne.

Leirien johtajan, kirkkoherra Heli Ulvisen näkökulmasta tärkeitä pointteja isosten työssä ovat vastuuntunto ja tasapuolisuus leiriläisiä kohtaan. Tärkeää on myös, että isoset puhaltavat yhteen hiileen vakihenkilökunnan kanssa.

– Meiltä aikuisilta apua ja tukea saa tarvitessaan, yksin ei asioita tarvitse kantaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset