fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ripsialalla vallitsee villin lännen meininki – väärin laitetut keinoripset voivat tuhota omat ripset

Päivi Mikkola (oik.) kantaa huolta siitä, että huonosti laitetut keinoripset voivat vahingoittaa ripsiä pysyvästi. Katri Kosusen ripset ovat hyvissä käsissä, sillä Mikkola on alan tuore SM-mitalisti.

Huonosti tehty ripsienpidennys voi pahimmillaan tuhota omat ripset lopullisesti. Alan tuore SM-mitalisti on huolissaan alalla vallitsevasta villin lännen meiningistä.

– Tätä menoa meillä on kasvamassa sukupolvi, joka on viiden vuoden päästä ripsetön, jos tämä tahti jatkuu, ripsiteknikko ja ripsikouluttaja Päivi Mikkola napauttaa.

Väärin laitettuna ripsien pidennys ja tuuhennus tuhoaa ripsen luonnollisen kasvun, pahimmassa tapauksessa ripsijuuri vaurioituu pysyvästi.

– Usein asiakkaat eivät tiedä, millaiset ripsien tulee olla. Aina ei voi laittaa mitä asiakas haluaa, vaan pitää pystyä kieltäytymään, mutta tekijöillä ei tunnu olevan mitään moraalia.

Mikkolan mukaan alaa ei valvota millään lailla ja hoitolakaan ei ole tae hyvästä lopputuloksesta.

– Pääsääntöisesti alalla on enemmän huonoja kuin hyviä tekijöitä, mikä on harmi, sillä hyville tekijöille olisi kysyntää.

Mistä sitten voi tietää, mihin kannattaa mennä?

– Asiakas ei voi tietää, onko tekijä oikeasti hyvä. Netistä saa tietoa, mutta puskaradio on oikeastaan paras kanava. Myös alan kouluttajilta voi kysyä, onko paikkakunnalla koulutettuja tekijöitä, Mikkola suosittelee.

Artemis City Spassa Palokunnankadulla yrittäjänä työskentelevä Mikkola tietää, mistä puhuu, sillä hän voitti vastikään rakennekynsialan ja ripsiteknikoiden ripsikategorian SM-kisan Suomen suurimmilla kauneus- ja hyvinvointialan messuilla Helsingissä.

Vaikka Mikkola arvostaakin SM-tittelin korkealle, on menestystä tärkeämpää kuitenkin kisoista saatu palaute.

– Kilpailen ennen kaikkea itseni kanssa. Kilpailuissa on aina huipputuomareita, jotka eivät tiedä kenen työtä arvostelevat, jolloin työn jälki puhuu puolestaan.

Ammattimaisesti tehty ripsien pidennys ja tuuhennus ei vaurioita omia ripsiä. Mikkola on hankkinut koulutusta usealta yksityiseltä taholta ja on itse myös Cristel Studion virallinen kouluttaja.

– Jos arvostaa omaa ammattitaitoa, pitäisi kouluttautua joka vuosi. Tuotteet uusiutuvat, ja kun oma silmä tottuu tiettyyn tyyliin, ei välttämättä huomaa omia virheitä. Vaikka perusasiat ovat samat, jokaiselta kouluttajalta saa aina jotain uutta.

Ainakaan koulutustarjonnasta ei osaamisen pitäisi olla kiinni.

– Suomessa on todella hyviä kouluttajia ja tänne myös tuodaan hyviä ulkomaisia kouluttajia.

Mikkola on toiminut alalla kahdeksan vuotta. Tänä aikana materiaalit ovat kehittyneet ja hygienia on noussut vahvasti. Juuri nyt uusinta uutta ovat niin sanotut valmisviuhkat.

– Mitä olen kokeillut ja tehnyt, niin käsityönä tehdyt ripset ovat edelleen mielestäni kauniimmat.

Faktaa

Jokaisella on 100–150 omaa ripseä, joista joka päivä irtoaa muutama.

Klassisissa ripsissä yksi kuitu liimataan yhteen omaan ripseen.

Volyymiripsissä yksi viuhka liimataan yhteen omaan ripseen.

Volyymiripset tehdään valmisviuhkoilla tai käsityönä.

Keinoripsien huoltoväli on 3–4 viikkoa. Huollossa lisätään ripsiä uusiin omiin ripsiin, ylikasvaneet keinoripset poistetaan ja niiden tilalle laitetaan uusia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset