Kaupunkiuutiset

Ritva Oksanen hurmasi yleisön

Hurmaava Ritva Oksanen on yleisöäänestyksen perusteella vuoden 2014 Hämeenlinnan Teatterin Suosikkinäyttelijä. Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten ja Hämeenlinnan Teatterikerhon järjestämässä avoimessa äänestyksessä Oksanen kahmi ylivoimaisesti eniten ääniä. Oksanen sai noin kolmanneksen koko potista.

– Tämä on minulle suuri yllätys, mutta samalla myös mieluinen sellainen, New Yorkista joulun alla puhelimitse tavoitettu Ritva Oksanen totesi.

Lasse Sandberg ja Mikko Töyssy keräsivät seuraavaksi eniten ääniä. Yleisöllä on lukuisia suosikkiesiintyjiä, sillä kaikkiaan 19 taiteilijaa sai ääniä.

Suosikkinäyttelijäksi voi äänestää sekä teatterin vakituisia että vierailevia näyttelijöitä. Ritva Oksanen on vieraileva näyttelijä. Äänestys koskee kaikkia aina kyseisenä kalenterivuonna Hämeenlinnan Teatterissa esiintyneitä näyttelijöitä.

Ritva Oksanen hurmasi vuoden 2014 aikana Näyttelijätär-esityksellään, jossa hän päästää katsojan kurkistamaan näyttelijäntyön ytimeen. Näyttelijätär kaivautuu muistiinsa ja nostaa sieltä roolitöitä 50 vuoden ajalta.

Palaute lämmittää

1950-luvulla alkaneen huikean uran rakentanut Oksanen on paitsi hämeenlinnalaisen teatteriyleisön suosikki, niin myös koko kansaa koskettanut taiteilija. Paitsi teatterissa, Ritva Oksanen tunnetaan lukuisista tv-sarjoista sekä vahvoista laulu- ja runotulkinnoistaan. Esikoislevy Maria Isabel syntyi 1970.

– Saan ihanaa palautetta yleisöltä aika usein. Kadullakin ihmiset pysäyttävät ja halaavat. Se tuntuu tietysti mieltä lämmittävältä, kun on onnistunut koskettamaan toisen ihmisen sisintä omalla esityksellään. Silloin tietää onnistuneensa, kun saa palautetta, Oksanen sanoo.

Palautetta tulee myös postitse, sähköpostina ja tekstiviesteinä.

– Negatiiviselta palautteelta olen välttynyt, onneksi sekin.

Lomalla ja oppimassa

Ritva Oksanen matkusti joulukuussa Yhdysvaltoihin, jossa vieraili ensin tyttärensä luona Arizonassa ja vietti viimeisen viikon New Yorkissa teatteria ahmien.

– Istuin päivittäin katsomassa kaikkea mahdollista korkeatasoista teatteria, kävin myös oopperassa. Sekin oli mahtava kokemus.

Taiteilija sanoo sekä rentoutuvansa että oppivansa katsomon puolella.

– Väillä seuraan tiivisti näyttelijöiden työskentelyä ja yksityiskohtia, välillä hurmaudun kokonaisuudesta ja annan sen viedä mennessään. Se on sitä rentoutumista.

Yhdeksi väkeväksi kokemuksekseen Ritva Oksanen kertoo Elefanttimiehen teatteriesityksen.

– Oli hyvin jännittävää ja sykähdyttävää seurata näyttelijä Bradley Cooperin muuntautumista rujoksi hahmoksi. Teki vaikutuksen, Oksanen myöntää.

Arki odottaa heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Aloitamme Tie Mekkaan -näytelmän harjoitukset tammikuun 2. päivä, Oksanen kertoo paluusta arkeen.

Voittajat arvottu

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin viisi vapaalippua Hämeenlinnan Teatterin kevätkauden näytöksiin.

Arvonnassa onnetar suosi Tuula Kilpiäistä, Asta Vuoriota, Raija-Leena Lööviä, Rauha Elomaata ja Inkeri Vartiaista.

Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset