Kaupunkiuutiset

Rockabillyn ykköstykit

Ensi perjantaina Emilia-klubilla esiintyy traditionaalisen rockabilly-musiikin vientiässä, helsinkiläinen The Barnshakers. Yhtye perustettiin eräänlaisena all stars -kokoonpanona vuonna 1992, kun mukaan tuli soittajia maamme roots-scenen ykkösbändeistä, kuten Whistle Bait, Hal Peters ja Rhythm Hogs. Barnshakers on levyttänyt kotimaiselle Goofin Recordsille useita albumeja ja pikkulevyjä, ja bändin musiikkia on julkaistu myös yhdysvaltalaisella, japanilaisella ja saksalaisella levymerkillä.

Barnshakers on toimintansa aikana ehtinyt kiertää USA:ssa ristiin rastiin useaan kertaan, tehnyt kiertueet Australiassa, Japanissa ja esiintynyt kaikkialla Euroopassa. Bändi on erittäin tuttu näky ulkomaisten rock and roll -festivaalien headlinerina, ja suurin osa keikkailusta onkin aina keskittynyt Suomen rajojen ulkopuolelle. Yhtye on ollut monien 1950- ja -60-lukujen amerikkalaisten artistipioneerien säestyskokoonpano sekä meillä että muualla.

The Barnshakersin musiikista rockabillyn lisäksi voi löytää mausteita roots-musiikin koko kirjosta – western swingistä bluesin kautta rock and rolliin. Kaikkea tekemistä yhdistää rakkaus musiikkiin ja syvä kunnioitus perinteitä kohtaan.

Yhtyeen laulaja Vesa Haaja tunnetaan myös Agents-yhtyeen solistina. Hänen lisäkseen kokoonpanossa soittavat soolokitaristi Jussi Huhtakangas (alias Lester Peabody), kontrabasisti Mika Liikari ja rumpali Miikka Salminen. Emilian keikalla yhtyeen rivejä vahvistaa hämeenlinnalainen pianisti Petri Lapintie.

The Barnshakers pe 14.11. Emilia Klubilla (Raatihuoneenkatu 23).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset